4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Cum să te menții mereu antrenat profesional

Publicat pe


Una dintre cele mai întâlnite rezoluții pentru anul nou este aceea de a avansa în carieră sau de a schimba locul de muncă cu unul mai bun, care să ofere mai multe beneficii și, să fim realiști, un salariu mai bun.

Nu este nimic rău în această rezoluție, însă pentru a ajunge să îți îndeplinești aceste așteptări, este deosebit de important să lucrezi și tu în acest sens.

Fie că ai ales să ieși de pe băncile facultății direct pe piața muncii în același domeniu în care ai studiat; fie că ai schimbat mai multe domenii sau poziții în cadrul companiilor în care ai lucrat până ai ajuns la una care să te mulțumească și să îți ofere avantajele pe care le căutai, trebuie să ai mereu grijă să rămâi la curent cu noutățile sau inovațiile din domeniu.

Se întâmplă uneori, poate chiar periodic, să simți că te plafonezi și că ai nevoie de ceva nou pe plan profesional și să-ți fie greu să îți dai seama ce anume.

Cu toate acestea, există soluții pentru fiecare în parte, pornind de la lucruri generale, precum un curs de excel online – program pe care este bine să-l cunoști indiferent de domeniul în care activezi -, până la cursuri specifice de programare, de exemplu.

Haide să descoperi cum poți să te menții activ pe plan profesional și astfel să ai parte de cât mai multe reușite.

3 pași pentru a fi mereu activ pe plan profesional

Plafonarea nu a fost niciodată benefică și suntem convinși că ai și tu o mulțime de exemple care să întărească această credință și să te facă să îți dorești mereu mai mult.

Tocmai de aceea ai ajuns în locul în care trebuie, deoarece suntem siguri că vei afla cel puțin o metodă care să te ajute să evoluezi, dacă nu chiar mai multe.

1. Participă la un curs

A învăța câte un lucru pe zi poate fi cea mai benefică acțiune o poTi face, iar să participi la un curs de specializare – fie că este unul generic, precum cel de Excel, Word sau alte programe pe care le folosești în munca ta de zi cu zi, sau este vorba despre unul super specific jobului tău și care are ca rezultat să te țină la curent cu ceea ce e nou în domeniu – participarea la un curs te va ajuta să nu te plafonezi și să nu rămâi în urmă cu ceea ce este relevant.

2. Citește articole și cărți de specialitate

Asemeni participării la cursuri, și citirea articolelor și cărților de specialitate poate să te mențină activ atunci când vine vorba despre noutăți în domeniul în care lucrezi sau în cel spre care îți dorești să faci tranziția.

Pe internet, însă, sunt numeroase surse de unde poți să-ți iei informațiile, așa că trebuie să acorzi o mare atenție celor pe care alegi să îți fie ghid, pentru a nu cădea în capcana știrilor false care îți pot face mai mult rău decât bine.

Cu cărțile este un pic mai greu să dai greș, deoarece acestea sunt surse mai credibile de informare, pe de o parte, și de cele mai multe ori pot să fie achiziționate din librării de prestigiu sau împrumutate de la biblioteci, ceea ce le certifică valoarea.

3. Fă networking

Nu există domeniu în lumea aceasta să nu aibă o conferință dedicată sau cel puțin un eveniment cu specificul respectiv – mai mare sau mai mic. Însă nu trebuie neapărat să te iei după cât de mare este evenimentul, ci, mai degrabă, în fun©tie de persoanele cu care urmează să te întâlnești acolo pentru a face networking.

Una dintre cele mai mari bucurii după doi ani în care nu prea s-au organizat evenimente offline este aceea de a ne putea vedea față în față și de a putea schimba impresii și opinii live.

Uneori cele mai bune învățături reies tocmai din discuții și din schimburi de păreri.

Aceste trei acțiuni care nu îți vor consuma timpul degeaba sunt printre cele care te vor ajuta să fii mereu în priză atunci când vine vorba despre acumularea de informații și progresul în viața profesională.

Credite foto: unsplash.comSursa: geeki.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri