-1 C
București
duminică, 5 februarie 2023

Elon Musk susține că Neuralink este la aproximativ „șase luni” distanță de primul test uman

Publicat pe


La un eveniment de „show and tell” de miercuri, Elon Musk a spus că compania sa de interfață creier-computer, Neuralink, ar putea implanta unul dintre dispozitivele sale în capul cuiva în următoarele șase luni, ceea ce înseamnă că nu se va întâmpla anul acesta. El a mai susținut că va primi dispozitivul implantat în propriul cap la un moment dat în viitor.

În timpul prezentării, Musk a spus că compania a transmis cea mai mare parte a documentelor necesare pentru un studiu clinic uman la Food and Drug Administration, care reglementează dispozitivele medicale în Statele Unite. Anterior, Musk a spus că a sperat ca testele pe oameni să înceapă în 2020, iar apoi în 2022. Acum, aceasta a scăzut la cel puțin 2023.

Scopul lui Neuralink este de a crea un dispozitiv care poate fi implantat în creier și de a-l folosi pentru a controla un computer cu activitate cerebrală. În 2019, Musk a dezvăluit că compania își testa dispozitivul pe maimuțe. În 2020, a scos la trap porcii cu implanturile. Și anul trecut, Neuralink a lansat un videoclip care arată o maimuță jucând Pong cu creierul său. Anul acesta, maimuțele s-au întors. Într-o demonstrație video, unul dintre ei a ajutat să „introduce” expresia „bine ai venit să arăți și să spui” folosind implantul, concentrându-se pe cuvintele și literele evidențiate. Un alt videoclip a arătat cum maimuțele au fost antrenate să încarce dispozitivele stând sub un încărcător wireless.

Mai târziu, în cadrul prezentării, cercetătorii Neuralink au arătat și un porc pe o bandă de alergare, despre care au spus că îi ajută să studieze cum să abordeze problemele de mobilitate ale oamenilor în viitor.

Dispozitivele Neuralink în sine sunt mici, cu mai multe „fire” flexibile care pot fi introduse în creier. „Este ca și cum ai înlocui o bucată din craniu cu un ceas inteligent, în lipsa unei analogii mai bune”, a spus Musk.

În aproximativ 15 minute, 64 dintre aceste „fire” pot fi implantate în creier folosind un sistem robotic, a spus DJ Seo, vicepreședintele Implant și co-fondatorul Neuralink, în timpul prezentării – în timp ce folosește un manechin pentru a arăta cum procesul ar putea funcționa.

Motivul pentru chirurgii robot se reduce la cât de mici sunt acele fire. „Imaginați-vă să vă luați un păr din cap și să-l înfigeți în jello acoperit cu saran wrap, făcând asta la o adâncime și o precizie precisă și făcând asta de 64 de ori într-un timp rezonabil”, a spus Christine Odabashian, liderul inserției hardware Neuralink. echipă.

Demo-urile companiei în 2019 și 2020 au fost concepute ca evenimente de recrutare, iar acesta nu este diferit; compania a recunoscut că recrutarea a fost scopul său principal al serii. Neuralink caută în prezent să ocupe multe tipuri diferite de locuri de muncă, pe măsură ce trece de la „prototip la produs”, a spus Musk la emisiunea de diseară.

Evenimentul a fost în principal o prezentare tehnică a dispozitivului, prezentând modul în care a fost construit sistemul, provocările cu care s-a confruntat echipa, cum s-a îmbunătățit tehnologia până acum și ce evoluții urmează. Cercetătorii companiei au spus că dezvoltă tratamente care ar putea ajuta fie la îmbunătățirea sau restabilirea vederii, fie la restabilirea mișcării la persoanele cu paralizie. Din punct de vedere tehnologic, compania are ambiția de a se asigura că dispozitivul în sine poate fi actualizat cu ușurință.

„Sunt destul de sigur că nu ți-ai dori un iPhone 1 în cap dacă ar fi disponibil un iPhone 14”, a spus Musk.Sursa: newit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri