0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Firma de cripto-finanțare BlockFi dă faliment după căderea FTX

Publicat pe


BlockFi a devenit cea mai recentă firmă cripto care a depus faliment la capitolul 11 la câteva săptămâni după ce a întrerupt retragerile pe 10 noiembrie. Compania invocă o „lipsă de claritate” cu privire la circumstanțele FTX, firma prăbușită trecând prin propriul proces de faliment, pe fondul acuzațiilor de fraudă și a unei evidențe proaste. Într-un comunicat de presă postat luni, BlockFi a anunțat că depune declarația de faliment pentru a ajuta la „stabilizarea afacerii sale”.

În declarația de faliment depusă în New Jersey, Ankura Trust Company este cel mai mare creditor al său, în valoare de 729 milioane USD, urmată de FTX US cu 275 milioane USD. SEC este al patrulea pe listă, datorând 30 de milioane de dolari ca urmare a sancțiunilor stabilite la începutul acestui an.

BlockFi spune că în prezent are la îndemână 256,9 milioane de dolari în numerar, ceea ce „se așteaptă să ofere suficientă lichiditate” pentru a menține compania în funcțiune în timp ce își restructura afacerea. Firma se va concentra pe „recuperarea tuturor obligațiilor” datorate BlockFi de către contrapărțile sale, inclusiv FTX, deși se așteaptă ca acest proces să fie amânat din cauza prăbușirii FTX.

Potrivit unui raport de la Decrypt, compania intenționează, de asemenea, să concedieze „o mare parte” a lucrătorilor săi. Comunicatul de presă nu menționează în mod direct disponibilizări, dar notează că BlockFi caută să reducă cheltuielile, „inclusiv costurile cu forța de muncă”.

Platforma BlockFi a permis utilizatorilor să tranzacționeze și să împrumute criptomonede în speranța de a obține „randament” sau dobândă. Compania și-a concediat aproximativ 20% dintre lucrătorii săi în iunie, dând vina pe scăderea pieței cripto, și a fost de acord să plătească 100 de milioane de dolari sub formă de penalități SEC și altor autorități de reglementare pe baza conturilor sale de dobândă BlockFi care au fost considerate a fi titluri neînregistrate și că BlockFi nu a fost înregistrată în mod corespunzător ca societate de investiții.

Pe 14 noiembrie, BlockFi a declarat că are o „expunere semnificativă” la bursă și la „entitățile sale corporative asociate”, deoarece FTX acordase companiei o facilitate de credit de 400 de milioane de dolari și avea opțiunea de a cumpăra BlockFi. BlockFi a folosit cei mai mulți bani, potrivit unui raport de la The Wall Street Journal, după ce a spus CNBC că nu i-a atins în iulie.

Acum, FTX aproape că s-a prăbușit după un scandal financiar, fondatorul Sam Bankman-Fried ar fi folosit fondurile clienților pentru a-și susține cealaltă afacere, Alameda Research. În câteva zile, estimările privind activele personale ale lui Bankman-Fried au trecut de la 26 de miliarde de dolari la zero.

Un schimb la fel de mare precum plierea FTX trebuia să aibă efecte secundare pentru industria cripto în ansamblu și ar putea ajunge să declanșeze un impuls pentru a reglementa spațiul și mai mult. BlockFi a promis că are „lichiditatea necesară pentru a explora toate opțiunile”, iar aceasta este aparent singura opțiune rămasă.Sursa: newit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri