11.6 C
București
luni, 20 mai 2024

Google Maps va începe să afișeze pentru rutele auto și alternative mai rapide care folosesc transportul în comun sau mersul pe jos

Publicat pe


Google Maps încearcă să convingă utilizatorii dependenți de mașină să încerce măcar din când în când și transportul în comun, sau de ce nu, mersul pe jos.

La fel ca mulți dintre posesorii de autoturisme, Google a observat că pe măsură ce folosești mașina tendința e să o folosești tot mai mult, din comoditate, chiar dacă nu ai neapărat nevoie. Și chiar așa e, mulți șoferi pur și simplu uită că există și alternativa transportului în comun, care pe anumite rute și în anumite momente ale zilei nu doar că este mai ieftin de folosit, ci și mai rapid.

Sperând să adreseze această problemă și totodată contribuind la reducerea nivelului de poluare, Google Maps va începe să afișeze în paralel cu rutele calculate pentru autoturism și sugestii pentru folosirea de alternative care te scot din scaunul șoferului.

Și pentru ca afișarea noilor sugestii să fie într-adevăr folositoare, rutele alternative vor apărea doar ”dacă timpul de…



Sursa: zonait.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri