16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Google prezintă Bard, răspunsul său la succesul ChatGPT

Publicat pe


Bard, este un nou concurent pentru ChatGPT, va reuşi acesta să se impună cu succes? După cum era de aşteptat deja, era o chestiune de timp până când Google să-și prezinte serviciul alternativ ChatGPT. Acest anunț așteptat a avut loc pe 6 februarie 2023, odată cu dezvăluirea lui Bard , un nou instrument de inteligență artificială cu sigiliul Google.

Bard este, deocamdată, un instrument în faza de testare și va fi testat, începând de astăzi, de un grup selectat de utilizatori. Cu toate acestea, Google garantează că în următoarele săptămâni își va pune chatbot-ul disponibil publicului.

” data-image-caption=”

Google prezintă Bard

” data-medium-file=”https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard-300×125.webp” data-large-file=”https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard.webp” decoding=”async” width=”1000″ height=”416″ src=”https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard.webp” alt=”Google prezintă Bard” class=”wp-image-12338″ srcset=”https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard.webp 1000w, https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard-300×125.webp 300w, https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard-768×319.webp 768w, https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard-150×62.webp 150w, https://mobilehub.ro/wp-content/uploads/2023/02/Google-prezinta-Bard-450×187.webp 450w” data-sizes=”(max-width: 1000px) 100vw, 1000px”/>

Google prezintă Bard

Bard este cel mai recent serviciu de inteligență artificială dezvoltat de Google

Anunțul lui Bard a fost făcut de Sundar Pichai, CEO la Google, prin blogul oficial al companiei. Acolo, executivul a făcut o introducere în ceea ce el consideră a fi un pas important în călătoria sa în Inteligența Artificială.

Similar cu ceea ce oferă ChatGPT, Bard va fi un serviciu de răspuns la întrebările utilizatorilor. Un instrument al cărui obiectiv principal este să ușureze viața utilizatorilor de internet în căutarea unor informații credibile și asertive.

După cum sa menționat deja, Sundar Pichai îl consideră pe Bard un „serviciu AI conversațional experimental”. Rolul său este de a răspunde „la întrebările utilizatorilor și de a participa la conversații”.

Dacă sunteți familiarizat cu capabilitățile ChatGPT, Bard nu va fi nou pentru dvs. Într-adevăr, vor fi două servicii care vor concura direct între ele și care nu vor face decât să le facă pe ambele să devină mai bune și mai impresionante.

Sundar Pichai spune că Bard va putea explica noile descoperiri ale telescopului spațial James Webb unui copil de nouă ani. Sau răspunde la sarcini mai simple, cum ar fi cine sunt cei mai buni atacanți în prezent în lumea fotbalului.

Bard va aduna informații de pe Internet

După cum subliniază Google, Bard promite să dea tonul creativității și să trezească curiozitatea utilizatorilor de internet. Pentru a face acest lucru, va combina cunoștințele lumii cu puterea, inteligența și creativitatea marilor modele lingvistice Google.

Bard

Sursa de informații a Bardului va fi groapa fără fund care este Internetul astăzi. Pe lângă faptul că vă oferă o mulțime de informații, vă garantează că acestea vor fi actualizate.

Acesta poate fi unul dintre punctele sale forte împotriva ChatGPT, deoarece chatbot -ul OpenAI prezintă o anumită dificultate în a răspunde la întrebările despre evenimentele recente. În acest fel, Bard vă va oferi răspunsuri proaspete, de înaltă calitate.

LaMDA este baza dezvoltării Bard

Pentru a proiecta Bard, Google s-a bazat pe modelul său de limbaj pentru aplicații de dialog (LaMDA). Acesta a fost introdus acum aproximativ doi ani ca o resursă de limbaj și conversație de ultimă generație.

Bard

Într-o primă fază, Bard se va baza pe un model simplu LaMDA care necesită mai puțină putere de calcul. În acest fel, va fi accesibil unui număr mai mare de utilizatori și poate primi mai multe solicitari.

Combinând testarea internă Google cu feedbackul utilizatorilor, compania speră să îndeplinească standarde înalte de calitate și fiabilitate. Un efort dezvoltat cu unicul scop de a oferi cele mai bune și mai sigure informații disponibile în prezent.Sursa: mobilehub.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri