5.7 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Google Translate nu mai e disponibil în China

Publicat peConstrâns de regulile dure privind accesul la informație, Google retrage unul dintre puținele servicii încă oferite pe piața din China. Dispariția Google Translate va îngrădi și mai mult accesul populației la surse de informare occidentale, atâtea câte mai puteau fi accesate din spatele uriașului firewall care oprea deja accesul la orice adresă web sau serviciu online incomod Partidului Comunist.

Începând cu luna octombrie, accesarea portalului Translate pentru China este întâmpinată cu un redirect către versiunea pentru Hong Kong a site-ului, deja blocată de China.

Disponibil în China începând cu anul 2017, serviciul a venit la pachet cu aplicația Google Translate, pe care utilizatorii o puteau descărca din magazinele locale de aplicații. Fără suport pentru comunicare cu serverele Google, nici aplicația de mobil nu mai funcționează.

Vestea retragerii Google Translate pentru China continentală este confirmată chiar de compania americană, Google punând decizia în seama nivelului de utilizare foarte scăzut observat în această țară. Probabil că o măsură similară va fi luată în cele din urmă și pentru Google Search, rămas cu o cotă de sub 2% din piața dominată de Baidu, o companie chineză care respectă pe deplin legile locale și cenzura, conform indicațiilor guvernului.

Cât despre Google Translate și restul serviciilor Google, acestea mai fi accesate acum doar prin intermediul serviciilor VPN, declarate ilegale de autoritățile chineze.

Sursa: www.go4it.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri