27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Huawei Pregătește O Lovitură Majoră: HarmonyOS, Rivalul Windows, Vine pe PC!

Publicat pe


După ce a fost afectată de restricțiile impuse de SUA, Huawei și-a îndreptat atenția către HarmonyOS, sistemul său de operare propriu. Acesta a devenit din ce în ce mai popular atât pe dispozitivele mobile, cât și pe cele de consum. Însă, vestea cea mare vine din partea unei confirmări oficiale: HarmonyOS va fi disponibil pe PC-uri în viitorul apropiat.

Huawei nu a făcut încă un anunț oficial despre această dezvoltare majoră, dar Wang Chenglu, fostul președinte al Departamentului de Software BG de la Huawei, a confirmat pe Weibo, o platformă populară de socializare din China, că HarmonyOS va fi lansat pe PC-uri în curând. Într-un schimb de mesaje cu utilizatorii, Chenglu a răspuns afirmativ la întrebarea dacă HarmonyOS va fi disponibil pe PC-uri în anul următor.

Wang Chenglu, care a fost o parte integrantă a Huawei din 1998 și a servit ca președinte al Departamentului de Software BG, este una dintre cele mai influente figuri din spatele HarmonyOS. Acesta a părăsit Huawei în 2022, dar rămâne o voce autoritară în ceea ce privește dezvoltarea sistemului de operare.

Zvonurile anterioare sugerau că Microsoft lucrează la Windows 12. Cu sprijinul adecvat, HarmonyOS ar putea concura cu Windows 12. Primele teste efectuate de dezvoltatori indică faptul că HarmonyOS oferă o performanță impecabilă pe laptopuri.

În august, Huawei a anunțat HarmonyOS 4.0, care se așteaptă să aducă schimbări majore de design și noi funcționalități. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă Huawei va putea concura cu giganți precum Microsoft sau Apple în lumea sistemelor de operare.

Cu HarmonyOS pregătit să intre pe piața PC-urilor, lumea tehnologiei ar putea fi martoră la o schimbare majoră în dinamica sistemelor de operare. Va reuși Huawei să își creeze un loc solid în această arenă dominată de jucători vechi? Timpul va spune.

[SURSA]Sursa: geeki.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri