2.3 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

iPhone 14 Pro sau 14 Pro Max | Ce telefon merită cumpărat?

Publicat pe


În septembrie 2022, Apple a lansat noua sa linie de telefoane mobile și a scos pe piață patru noi modele de iPhone. Cele mai avansate două sunt iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max și, în ciuda a destul de multe asemănări, există câteva puncte cheie care diferențiază unul de celălalt.

Dar, dacă sunt asemănătoare în atât de multe feluri, cum poți alege care dintre ele vă va servi cel mai bine în fiecare zi? Un model acordă prioritate bateriei mai mult, în timp ce celălalt este mai discret și mai confortabil, așa că trebuie să alegeți bine atunci când cumpărați.

Articole de interes:

Având în vedere acest lucru, am separat câteva puncte care ar trebui să fie luate în considerare atunci când vă alegeți iPhone-ul, astfel încât să nu regretați mai târziu. Merită să ne amintim că ambele modele sunt deja disponibile pe piața din Romania.

iPhone 14 Pro sau 14 Pro Max

Care sunt asemănările dintre iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max

Aproape totul de pe iPhone 14 Pro Max poate fi găsit pe iPhone 14 Pro, așa că sunt foarte asemănătoare în multe privințe.

Pentru început, ambele telefoane sunt alimentate de același chipset, Apple A16 Bionic, și au aceleași combinații de memorie și stocare, care sunt 6 GB de RAM și până la 1 TB de spațiu pentru a vă salva aplicațiile și fișierele.

Setul camerei este și el același. Apple și-a schimbat mult trio-ul de lentile din spate, iar acum senzorul principal este de 48 MP atât în ​​14 Pro Max, cât și în 14 Pro. Ceilalți senzori sunt de 12 MP, inclusiv camera din spate. Cu aceasta, cele două dispozitive fac fotografii la fel de bune, cu multă definiție și culori foarte intense.

Nu numai în hardware, aplicația pentru cameră oferă aceleași caracteristici pentru ambele telefoane și permite înregistrarea la rezoluție 4K și are moduri avansate de filmare.

Cele două modele sunt, de asemenea, singurele din noua generație care au noua crestătură în partea de sus a ecranului, pe care Apple o numește Dynamic Island. Acum, în loc de formatul tradițional alungit, decupajul pentru camera FaceID și senzorul se află într-o crestătură în formă de pastilă.

Această insulă dinamică nu numai că grupează pur și simplu componentele fizice, ci și interacționează cu sistemul de operare și vă permite să aveți câteva comenzi rapide, cum ar fi un manager media atunci când se redă conținut.

În cele din urmă, este de remarcat faptul că smartphone-urile sunt 5G și au suport e-SIM, dar au spațiu și pentru cipul de operator dacă cumpărați dispozitivul oficial din Romania. Aceste doua telefoane acceptă și Wi-Fi 6, versiunea Bluetooth este 5.3 și au NFC pentru plăți contactless.

iPhone 14 Pro sau 14 Pro Max
iPhone 14 Pro sau 14 Pro Max

Care este diferența dintre iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max?

În ciuda asemănărilor, există două puncte care diferă bine de la un model la altul: ecranul și bateria. iPhone 14 Pro are un ecran de 6,1 inchi cu o rezoluție de 1.179 x 2.556 pixeli, în timp ce iPhone 14 Pro Max are un ecran de 6.7 inchi cu 1.290 x 2.796 pixeli.

Acest lucru, desigur, afectează dimensiunea totală a celor două telefoane, iar Pro Max este mult mai mare decât Pro, ceea ce poate fi un pic deranjant pentru cei cu mâinile mici sau cărora pur și simplu nu le plac telefoanele atât de mari. Verificați dimensiunile și greutatea fiecăruia:

  • iPhone 14 Pro: 147,5 x 71,5 x 7,85 mm, 206 grame
  • iPhone 14 Pro Max: 160,7 x 77,6 x 7,9 mm, 240 grame

În afară de dimensiune, ecranele sunt foarte asemănătoare. Ambele au un display OLED Super Retina XDR cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și protecție cu sticlă Ceramic Shield, care garantează o bună rezistență la deteriorare în cazul căderilor accidentale.

Capacitatea bateriei este un punct foarte pozitiv pentru cei care preferă modelul mai mare. iPhone 14 Pro Max are o baterie de 4.323 mAh față de 3.200 mAh de pe iPhone 14 Pro. În practică, acest lucru generează o autonomie mult mai mare pentru modelul high-end.

Pe o bază de zi cu zi, modelul mai mare poate face față bine unei zile întregi de utilizare și, în funcție de ceea ce rulează smartphone-ul, poate rămâne încă puțină baterie pentru ziua următoare. Pe iPhone 14 Pro, această autonomie nu este atât de bună și dacă îți folosesti mult telefonul, poate fi necesară o încărcare suplimentară înainte de sfârșitul zilei.

La urma urmei, ce model să alegi — iPhone 14 Pro sau iPhone 14 Pro Max?

După cum s-a spus, există mai multe asemănări decât diferențe între cele două telefoane. Au același chipset, aceleași combinații de memorie și stocare, același set de camere, aceleași caracteristici și chiar și aceeași tehnologie este folosită pe ecran.

Singurele diferențe sunt, de fapt, dimensiunea și rezoluția display-ului – care afectează și dimensiunea și greutatea dispozitivului în sine – și capacitatea bateriei, care generează o autonomie mult mai mare în modelul Pro Max.Sursa: mobilehub.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri