16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

iPhone-urile achiziționate în rate devin tot mai populare: Peste 50% dintre utilizatori preferă această opțiune

Publicat pe


Informatiile furnizate de Apple arată că peste 50% dintre utilizatorii de iPhone-uri preferă să plătească aceste dispozitive în rate, folosind programe de finanțare sau oferte similare ale operatorilor. Această tendință se observă atât în Statele Unite, cât și în alte piețe dezvoltate și emergente. CEO-ul Apple, Tim Cook, și directorul financiar al companiei, Luca Maestri, au confirmat această informație într-un interviu recent.

Motivul principal al acestei alegeri este prețul tot mai ridicat al iPhone-urilor. Apple a crescut semnificativ prețurile în Europa la lansarea modelelor iPhone 14 și se pare că va continua această tendință și odată cu lansarea iPhone-urilor 15, programată pentru 13 septembrie. Astfel, majoritatea clienților preferă să plătească dispozitivul în rate, pentru a face achiziția mai accesibilă din punct de vedere financiar.

De asemenea, se observă o schimbare în ciclurile de upgrade ale utilizatorilor de iPhone-uri. Dacă în trecut, oamenii își schimbau smartphone-urile la fiecare 1-2 ani, acum tendința este de a le păstra pentru o perioadă mai lungă, în medie 3-4 ani. Această schimbare se datorează performanțelor îmbunătățite ale dispozitivelor, care le fac mai durabile în timp și le permit să rămână relevante chiar și după mai multe actualizări de sistem. Prețurile mari sunt, de asemenea, un factor important în decizia de a păstra iPhone-ul mai mult timp.


În concluzie, peste 50% dintre utilizatorii de iPhone-uri preferă să plătească dispozitivul în rate, folosind programe de finanțare sau oferte ale operatorilor. Această opțiune devine tot mai populară datorită prețurilor ridicate ale iPhone-urilor. De asemenea, tendința de a păstra smartphone-urile mai mult timp se răspândește, datorită performanțelor îmbunătățite și prețurilor mari. Cu siguranță, aceste informații sunt relevante pentru toți utilizatorii de iPhone-uri care își doresc să fie la curent cu ultimele tendințe din industrie.Sursa: geeki.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri