11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Laptop HP Elite Dragonfly G3

Publicat pe


Multă vreme, dacă ți-ai dorit un laptop de afaceri, a trebuit fie să alegi o mașină urâtă, plină de funcții, fie un notebook elegant, care se zgâriește cu aspecte practice, dar HP Elite Dragonfly G3 încearcă să le echilibreze pe ambele.

Din punct de vedere estetic, G3 este instantaneu impresionant – este cioplit din aliaj de magneziu și aluminiu și este acoperit cu note de clasă. Iar la interior, cel mai recent HP implementează un afișaj 3:2, un nou procesor Intel Core i7 și o mulțime de funcții de securitate.

Există un accent reînnoit pe lucrul acasă și hibrid și cu acest notebook, ceea ce nu este o surpriză. În termeni practici, asta înseamnă că cumpărătorii primesc o cameră web de top de 5 MP cu anulare a zgomotului și urmărire a feței pentru a impresiona apelurile video.

Va trebui să plătiți în jur de 2.000 USD pentru a pune mâna pe acest notebook impresionant și versatil, totuși, și asta nu este ieftin – alte mașini cu specificații competitive sunt adesea mult mai ieftine.

Caracteristici și design

Dragonfly G3 este un laptop cu aspect grozav. Aliajul de aluminiu și magneziu de la exterior vine într-o culoare albastru ardezie, care nu este departe de un gri metal intens, iar 90% din metalul din carcasă este reciclat – un avantaj pentru oricine dorește ca tehnologia lor să vină cu un partea de know-how de mediu.

Sub tastatură există litere inteligente, indentate, Dragonfly, iar deasupra dispozitivului de dactilografiere există o grilă subtilă a difuzorului. Marginile sunt curbate, logo-ul elegant HP de pe capac strălucește cu un finisaj cu efect de crom, iar ramele afișajului sunt foarte subțiri. Laptopul se deschide la un unghi de 180 de grade, ceea ce facilitează lucrul și vizualizarea în colaborare – deși factorul de formă al lui Dragonfly G3 îl deosebește de precedentul G2, care era complet convertibil.

Din fericire, acest caiet nu este doar despre aspectul frumos. Există doar o mică flexibilitate în bază și ecran, ceea ce este de așteptat la un laptop mic și subțire și este mai bine aici decât mulți contemporani. Nu avem nicio reținere în ceea ce privește capacitatea sa de a supraviețui în lumea reală – testarea MIL-STD-810H de la Dragonfly asigură că va rezista la căderi, schimbări de temperatură, pătrundere de lichid și praf și alte scenarii extreme.

Construcția robustă a lui HP este cu atât mai notabilă dacă țineți cont de faptul că acest laptop cântărește 2,49 de lire sterline și are doar 16 mm grosime. Designul subțire înseamnă că abia vei observa Dragonfly în geantă, iar exteriorul robust asigură că va supraviețui călătoriilor frecvente între casă și birou.

Dimensiunile Dragonfly rămân impresionante după o privire în restul pieței. Cel mai recent Dell XPS 13 Plus este puțin mai subțire, dar puțin mai greu – la fel ca Microsoft Surface Pro 8 când îi includeți tastatura. Apple MacBook Pro 13 cântărește mai mult. Doar viitorul Asus ZenBook S 13 OLED este mai puțin voluminos, cu un corp de 14,9 mm și un corp de 2,43 de lire sterline. Laptopul HP concurează la cântar și, în timp ce aspectul este subiectiv, HP mai întunecat se ține pe cont propriu împotriva oricăruia dintre acești rivali.

Chiar și cărămida de alimentare arată mai bine decât conectorii pe care îi veți obține cu alte mașini datorită unui cablu monocrom împletit care este plăcut compact.

Aparatul HP are două porturi Thunderbolt 4, câte unul pe fiecare parte a șasiului, iar pe marginea din dreapta veți găsi o priză USB 3.2 Gen 1 cu capac derulant, o mufă audio și un conector Kensington Lock. Marja din stânga implementează o ieșire HDMI 2.0, iar unul dintre porturile Thunderbolt oferă 65 W de putere de încărcare externă.

La interior, wireless 802.11ax dual-band și Bluetooth 5.2 oferă conectivitate; în altă parte, HP are un cititor de amprente în butonul de pornire. Opțiunile de securitate continuă, cu TPM 2.0 și propriul sistem Wolf de la HP, care protejează BIOS-ul, elimină programele malware și include opțiuni excelente de gestionare și recuperare a sistemului. Dragonfly acceptă, de asemenea, aplicația Tile, care poate urmări G3 și alte dispozitive cu etichete Tile atașate, cum ar fi bagajele sau portofelele.

Lipsesc doar câteva caracteristici. Nu obțineți Intel vPro pe acest model Core i7-1255U, dar este disponibil cu procesoare diferite dacă configurați singur laptopul – inclusiv i7-1265U. Nu există nici un cititor de carduri.

Intrare, cameră, calitate construcție

Și apoi este camera web. Rezoluția de 5MP (2.560 x 1.920 pixeli) înseamnă că obții imagini mai clare și mai clare decât la marea majoritate a altor aparate de fotografiat pentru laptop – nu e de mirare când te gândești că aparatele Dell și Apple au ambele obiective 720p.

Camera nu este doar detaliată, culorile sunt precise fără a deveni suprasaturate, urmărirea feței este impresionantă și acceptă conectarea la Windows Hello. Singurele lucruri care nu au funcționat bine au fost filtrele de aspect, care erau nesubtile și iritante. Dacă doriți un laptop cu mai multe echipamente pentru imagini, singura opțiune este Surface, care îmbină o cameră web de 5 MP cu o cameră de 10 MP orientată spre spate.

HP a făcut o treabă extraordinară cu tastatura Dragonfly. Butoanele realizează un echilibru strălucit între claritatea necesară pentru tastarea rapidă și moliciunea care menține lucrurile confortabile pentru zile întregi de lucru. Tastele satisfăcătoare sunt, de asemenea, silențioase și rapide.

Aspectul este bun, cu o tastă Return cu înălțime dublă și bară de spațiu mare, dar nu perfectă – butonul de pornire este instalat în mod enervant lângă tasta Delete, iar alte laptop-uri de afaceri HP au o coloană suplimentară de taste pentru a ține Acasă, PgUp și cheile PgDn – și nu există niciun semn de asta aici. Nu există bloc numeric, dar asta este aproape un dat pe un laptop mic.

Trackpad-ul este de asemenea bun. Este mare, folosește hardware haptic pentru a înregistra clicuri rapide și precise și acceptă gesturi.

Performanța afișajului

Sunt multe de apreciat despre afișaj. Panoul lui Dragonfly are o diagonală de 13,5 inchi și un raport de aspect de 3:2, ceea ce îl face mai înalt decât ecranele convenționale 16:9 sau 16:10. Acesta este un design inteligent: înseamnă că obțineți mai mult spațiu vertical decât pe majoritatea celorlalte ecrane de notebook, facilitând vizualizarea mai multor detalii în documente și browsere web. Pentru productivitate, acest lucru este util.

Nivelul maxim de luminozitate al panoului de 775cd/m2 este destul de bun și se află alături de un punct negru de 0,31cd/m2 pentru a crea un raport de contrast de 2.500:1. Acestea sunt figuri fantastice, iar impactul lor în lumea reală este imediat: Dragonfly are o adâncime incredibilă la nivel scăzut și un pumn de vârf, există o mulțime de nuanțe între diferitele nuanțe și totul pare impresionant de vibrant. Nu veți obține acest tip de performanță în altă parte decât dacă cumpărați un notebook OLED.

Delta E a lui Dragonfly de 1,77 este grozavă, iar temperatura de culoare de 6.332K este la fel de impresionantă – ochii tăi pur și simplu nu vor detecta probleme de precizie. Panoul HP redă 99% din gama de culori sRGB la 105,3%, astfel încât poate afișa fiecare nuanță necesară sarcinilor de lucru obișnuite, fără a se îndrepta către suprasaturarea pe care o pot provoca uneori cifrele cu volum mare.

Aceste rezultate excelente de referință înseamnă că HP funcționează bine într-o mare varietate de situații. Este suficient de luminos pentru utilizare în interior și în aer liber și are vibrația pentru a face media să arate fantastic. Culorile sale sunt precise pentru a face o treabă grozavă cu crearea de conținut obișnuit, cum ar fi editarea foto ușoară, iar navigarea de zi cu zi va arăta îndrăzneață.

Difuzoarele fac o treabă extraordinară producând un sunet puternic, bine echilibrat și detaliat – destul de ușor de bun pentru muzică și media și ușor de egalat cu orice rival.

Ecranul lui Dragonfly G3 are, de asemenea, filtrul de confidențialitate HP Sure View, care funcționează foarte bine – apăsați F2 și oamenii de pe ambele părți ale dvs. pur și simplu nu vor vedea afișajul. Singurul dezavantaj aici este o ușoară lipsă de luminozitate.

Din păcate, totuși, afișajul HP nu poate depăși acele situații de lucru de zi cu zi și creative. A produs doar 72,7% din spațiul de culoare Adobe RGB și 74,9% din gama DCI-P3, ceea ce nu este suficient de mare pentru a funcționa în niciunul dintre spațiul de culoare.

Și în timp ce rezoluția HP de 1.920 x 1.280 este excelentă pentru sarcinile de lucru de zi cu zi, Dell este disponibil cu o rezoluție mai mare dacă plătiți mai mult, iar mașinile Apple, Asus și Microsoft oferă rezoluții mai mari imediate – iar primele două au o rezoluție mai mare. gamele. Acestea sunt mai potrivite dacă doriți un afișaj mai clar pentru munca creativă.

Performanţă

HP Elite Dragonfly G3 poate fi configurat cu o serie de procesoare diferite, dar eșantionul nostru de revizuire a sosit cu un Core i7-1255U – unul dintre primele cipuri pe care le-am văzut de la noul val de procesoare pentru laptopuri cu putere redusă de la Intel.

I7-1255U are o limită de putere de bază de doar 15W și poate crește până la 55W și este conceput pentru a înlocui părți familiare, cum ar fi Core i7-1165G7. Acest procesor are două nuclee P cu hyper-threading alături de opt nuclee E cu un singur thread. Core-urile P au viteze de bază și de amplificare de 1,7 GHz și 4,7 GHz, în timp ce nucleele E modeste rulează la 1,2 GHz și 3,5 GHz.

I7-1255U are grafică Intel Iris Xe cu 96 de unități de execuție cu o viteză de vârf de 1250MHz, iar cipul are 12MB de cache L3.

Aceasta este o specificație respectabilă pentru un procesor cu putere redusă, dar aceasta este una dintre părțile mai slabe din noua gamă. I7-1260P, de exemplu, are patru nuclee P, un GPU puțin mai rapid și mai mult cache L3 cu TDP-uri de 28W și 64W. Ryzen 7 6800U de la AMD este un alt competitor de putere redusă datorită celor opt nuclee Zen 3+ cu mai multe fire și unui ceas de bază de 2,7 GHz. Dacă doriți mai multe informații despre i7-1260P și 6800U, am făcut deja o adâncime în acele părți.

Noul procesor se află alături de 16 GB de memorie DDR5 și un SSD WD SN530 de 512 GB cu viteze mediocre de citire și scriere de 2.436 MB/s și 1.818 MB/s. Aceste rezultate SSD sunt suficient de bune pentru ca Dragonfly să se simtă receptiv, dar sunt neimpresionante în domeniul general al lucrurilor.

În benchmark-urile cu un singur și multi-core ale Cinebench R23, Dragonfly a obținut 1.552 și 5.796. Acestea sunt cifre rezonabile: ambele îl înving cu ușurință pe i7-1165G7 folosit în Surface Pro 8 și sunt suficient de rapide pentru a permite calcularea de zi cu zi, o mulțime de file de browser și o editare foto ușoară.

Cu toate acestea, i7-1260P este mult mai rapid, mai ales în rularea multi-core. AMD Ryzen 7 6800U este de mile mai bun și în testele multi-core. I7-1255U de putere redusă nu a putut câștiga teren în altă parte. În testul aplicației PCMark 10, i7-1255U a obținut 10.803, ceea ce a depășit cipurile Intel mai vechi și noul siliciu de la AMD, dar rămâne în urma i7-1260P.

Ritmul cu un singur thread este fortăreața tradițională a Intel, dar rezultatul Excel al i7-1255U de 15.417s nu poate concura cu procesoarele menționate mai sus.

Aceste rezultate nu sunt surprinzătoare, având în vedere specificațiile modeste ale i7-1255U și nu toate sunt vești proaste – există încă suficientă putere aici pentru sarcinile de zi cu zi. Cu toate acestea, pentru aplicații mai provocatoare și sarcini grele de bază, acest cip nu este suficient de bun – veți găsi mai multe abilități de la procesoarele Intel mai robuste, M2 de la MacBook Pro și AMD Ryzen 7 6800U.

Testele de stres dezvăluie că nucleele P ale procesorului au atins vârful la 2,1 GHz într-un benchmark cu toate nucleele și 3,1 GHz într-un test cu un singur nucleu – viteze care sunt cu mult mai mici decât ceea ce CPU-ul poate atinge teoretic. Nu este neobișnuit ca laptopurile subțiri să prezinte o accelerare, iar i7-1255U a funcționat la ceasuri mai adecvate atunci când cipul nu gestiona sarcini de lucru consistente, de ultimă generație, dar este mai multă dovadă că Dragonfly este mai potrivit pentru sarcinile de zi cu zi și exploziile de lucru. activitate mai degrabă decât orice lucru obositor.

Nici acesta nu este laptopul pe care să îl cumpărați dacă doriți să vă bucurați de niște jocuri după orele de program. În Rainbow Six Siege, nucleul Iris Xe din interiorul Dragonfly a furnizat o medie de 49 fps – un rezultat comparabil cu alte procesoare Intel, dar cu mile în spatele nucleului RDNA2 din noul AMD Ryzen 7 6800U. Modelul s-a repetat în Gears 5, unde i7-1255U a returnat o medie dezamăgitoare de 24 fps.

Procesorul limitat înseamnă că Dragonfly oferă performanțe termice bune. Veți auzi zgomotul ventilatorului doar dacă vă puneți urechea aproape de carcasă – și, chiar și atunci, este extrem de silențios. Metalul de deasupra tastaturii și de pe partea inferioară se încălzește puțin cu utilizarea prelungită a procesorului, dar temperaturile nu sunt niciodată o problemă.

Ajută și la durata de viață a bateriei. În benchmark-ul de durată a bateriei aplicațiilor PCMark 10 cu Wi-Fi activat și afișajul la 200 nit, HP a durat 14 ore și 26 de minute. HP a rezistat încă 9 ore și 40 de minute cu afișajul la luminozitate maximă, iar acele rezultate s-au îmbunătățit și mai mult (cu până la 90 de minute în plus) când Dragonfly a rulat sarcini de lucru mai puțin solicitante.

Are o longevitate bună și veți reuși întotdeauna o zi plină de lucru cu acest notebook – și în majoritatea situațiilor se va ocupa și de naveta. Această durată de viață a bateriei se va compara probabil bine și cu alte mașini.

Învelire

În contextul ultraportabilelor Windows, HP Elite Dragonfly G3 oferă o viață mai bună a bateriei decât majoritatea mașinilor, iar HP impresionează în alte părți. Are o mulțime de caracteristici practice de afaceri într-o carcasă subțire, aspectuoasă și robustă. Ecranul 3:2 oferă un spațiu vertical bun, un contrast incredibil și culori sRGB precise.

Tastatura este intuitivă, difuzoarele sunt grozave, iar camera web de 5MP este clară și versatilă. Și deși acel procesor Intel nu poate ține pasul cu alte cipuri, are totuși puterea pentru calcularea de zi cu zi.

Pentru toate acestea, totuși, prețul dvs. de pornire se situează în jurul a 2.000 USD pentru un model Core i5 sau un plus de 200 USD pentru un Core i7 (ambele cu 16 GB RAM, 512 GB SSD NVMe). Utilizarea instrumentului de configurare online de la HP pentru a reduce specificațiile laptopului va costa cel puțin 1.914 USD pentru modelul entry-level care utilizează un procesor Core i5 și omite ecranul super-luminos și SSD-ul mai mare.

Instrumentul de configurare permite utilizatorilor să implementeze procesoare cu vPro, module NFC, bandă largă mobilă și o gamă de accesorii și garanții extinse, dar toate cresc prețul.

Pretul acela este o problema. Dacă doriți să reproduceți specificațiile HP pe care le-am revizuit pe un Dell XPS 13 Plus, vă va costa 1.549 USD și doar 1.849 USD cu un afișaj OLED sau 4K. MacBook Pro 13 costă 1.699 USD cu 16 GB de memorie. Surface Pro 8 costă 1.599 USD cu o specificație echivalentă, iar Asus ZenBook ar trebui să ajungă la 1.500 USD sau mai puțin.

Dacă vă place sunetul gamei de caracteristici a lui HP Elite Dragonfly G3, designul său ușor, afișajul 3:2 sau durata de viață impresionantă a bateriei, atunci această mașină justifică prețul – și, deși rămâne în urmă în unele zone, nu are nici un mare lucru. puncte slabe. Dar dacă aceste aspecte nu sunt vitale pentru dvs., ne-am căuta înainte de a lua o decizie de cumpărare.Sursa: newit.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri