Posibilitatea de a trimite mesaje prietenilor din cadrul aplicației mobile a Facebook a fost una dintre caracteristicile sale mai bune, dar compania a eliminat această funcție în urmă cu aproape nouă ani, transformând Messenger într-o aplicație separată. Pentru cei care tânjesc după zilele unei singure aplicații în care să răsfoiți feed-uri și să discutați cu prietenii, Meta are o veste bună: cele două servicii se reunesc.
Meta a făcut anunțul într-o postare care sărbătorește piatra de hotar în care Facebook a atins un maxim istoric de 2 miliarde de utilizatori activi zilnici la nivel global. Postarea pare concentrată în cea mai mare parte pe asigurarea oamenilor că „Spre deosebire de rapoartele altfel, Facebook nu este mort sau pe moarte, ci de fapt viu și înfloritor”.
Se pare că Meta crede că știrile despre aducerea Messenger înapoi în aplicația principală Facebook merită doar o singură frază în postare. Se precizează că capacitatea de a accesa căsuța de e-mail Messenger din interiorul Facebook este testată și că testarea va fi extinsă în curând. Încă nu știm dacă Messenger va fi adus înapoi la versiunea de browser mobil a Facebook.
„În cele din urmă, dorim să fie ușor și convenabil pentru oameni să se conecteze și să partajeze, fie în aplicația Messenger, fie direct în Facebook”, a scris liderul Facebook Tom Alison.
Când Facebook (cum se numea încă pe atunci) a decis să separe Messenger de aplicația principală în 2014, CEO-ul Mark Zuckerberg a spus că „obiectivul nostru este să ne concentrăm eforturile de dezvoltare pentru a face din Messenger cea mai bună experiență de mesagerie mobilă posibilă și pentru a evita confuzia de a avea experiențe separate de mesagerie mobilă Facebook”.
Rapoartele conform cărora Messenger se întorcea la aplicația Facebook există încă din 2019, când cercetătoarea aplicației Jane Manchun Wong a observat testarea. Au existat mai multe rapoarte despre funcția testată și în vremuri mai recente.
Alison scrie că aducerea Messenger înapoi în aplicația Facebook „va face mai ușor pentru oameni să partajeze ceea ce descoperă pe Facebook prin mesagerie, când, unde și cum se potrivește nevoilor lor, fără a fi nevoie să treacă la o altă aplicație”, ceea ce sună ca Meta. face schimbarea pentru a concura cu TikTok, care are o funcție de mesagerie încorporată.
O mare parte din postarea lui Meta pare să argumenteze defensiv împotriva rapoartelor conform cărora Facebook și-a pierdut coroana ca site-ul de socializare numărul unu și are reputația de a fi platforma „bătrânului”. Acesta este cu siguranță cazul adolescenților, care preferă YouTube, TikTok, Snapchat și Instagram în detrimentul rețelei de socializare, deși, potrivit New York Times, mulți utilizatori Instagram din generația Z nu știu că postările lor apar pe Facebook.