25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Noua aplicație RealityScan de la Epic poate realiza modele 3D din fotografiile de pe smartphone

Publicat pe


Epic Games a anunțat o nouă aplicație pentru smartphone care poate construi modele 3D de obiecte dintr-o serie de fotografii de pe smartphone. Ideea este că veți putea folosi aplicația, numită RealityScan, pentru a scana un obiect din lumea reală – să zicem, un scaun – și apoi să aduceți scanarea acelui obiect în joc sau proiect.

Puteți vedea cum funcționează în videoclipul din partea de sus a acestei postări, care prezintă pe cineva care scanează un scaun maro, al cărui rezultat arată ca un model 3D realizat manual. Aplicația este disponibilă în prezent într-o versiune beta primul venit, primul servit prin intermediul platformei Apple TestFlight, care va fi deschisă pentru 10.000 de utilizatori.

Am intrat în versiunea beta RealityScan și utilizarea aplicației este destul de simplă. Pentru a face o serie de fotografii, puteți ține apăsat butonul de captură sau puteți face fotografii individual și, pe măsură ce faceți, veți dori să vă deplasați încet în jurul obiectului pentru a face diferite fotografii. Aplicația vă cere să faceți cel puțin 20 de imagini. Odată ce ați terminat de scanat, puteți trimite modelul pentru a fi încărcat pe Sketchfab, o platformă de modelare 3D, iar după câteva minute, veți putea vedea scanarea pe care ați efectuat-o pe site.

Din păcate, cele două scanări separate pe care le-am făcut scaunului meu de birou nu au fost la fel de arătoase precum scaunul pe care Epic îl prezintă în marketingul său:

În timp ce modelele mele RealityScan ar putea arăta mai mult ca artă abstractă decât modele 3D credibile, ar putea exista o serie de motive pentru care nu au fost la egalitate. Poate că camerele iPhone-ului meu 12 mini nu sunt suficient de bune. Poate că nu eram într-o cameră bine luminată. Este posibil să nu fi efectuat suficiente scanări sau să nu am obținut unghiurile corecte. Și aplicația se lansează într-o versiune beta limitată, așa că probabil că Epic va continua să repete până la lansarea oficială a aplicației.

Încă cred că aplicația este foarte promițătoare, deoarece ar putea fi un instrument foarte util pentru a crea rapid modele 3D folosind doar smartphone-ul tău. O versiune cu acces anticipat pe iOS este programată pentru primăvară, iar o versiune pentru Android a aplicației este programată să fie lansată mai târziu în acest an.

Și acestea nu sunt singurele știri despre instrumentele pentru dezvoltatori pe care le vom primi de la Epic săptămâna aceasta; compania găzduiește un eveniment „State of Unreal” marți, 5 aprilie, la 11:00 ET.Sursa: newit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri