Zilele trecute am avut plăcerea să merg în Barcelona cu ocazia unui eveniment organizat de TP Vision, compania mamă a brand-ului Philips, eveniment în care am aflat mai multe despre câteva dintre produsele companiei care vor apărea până la finalul anului. Asta înseamnă că avem câte ceva atât pentru pasionații de TV-uri cât și pentru entuziaștii muzicii.
Philips +908 OLED
Și începem cu marele anunț al evenimentului, și anume noua generație de TV OLED al Philips. OLED+908 pe numele lui complet vine în trei dimensiuni: 55, 65 și 77 de inch și se laudă cu un panou de ultimă generație, capabil să ajungă până la o strălucire maximă de 2.100 de niți, suficient cât să îți ardă puțin retina. Chestia asta e posibilă grație noului panou MLA (Micro Lens Array) dezvoltat de LG.
Tot în parteneriat cu altă companie, de această dată Bowers&Wilkins, a fost dezvoltat și sistemul de sunet, care este excepțional. Vorbim despre un sistem 3.1 de 81W, iar pentru fiecare orientare, adică stânga, dreapta și direct în față, Philips au montat câte două difuzoare mid-range de 30mm și un tweeter de 19mm. Ca să fie treaba treabă, spatele televizorului adăpostește o incintă de bass cu un woofer mare de 75mm, deci avem practic un soundbar high-end integrat direct în șasiu.
Dar un televizor este mai mult despre imagine decât despre sunet, deci hai să analizăm puțin panoul. Și măiculiță, ce mai panou! Pe lângă strălucirea maximă imensă de 2.100 de niți, panoul MLA mai ajută mult și la capitolul unghiurilor de vizualizare, loc unde Philips spun că au reușit îmbunătățiri de până la 30%, comparativ cu alte ecrane OLED tradiționale. Dar nu asta e partea cea mai tare, iar tehnologiile extra ale producătorului sunt cu adevărat interesante.
În primul rând, tehnologia „Super Resolution” folosește tehnici de cartografiere a profunzimii pentru a prezenta telespectatorilor imagini cu un detaliu sporit și margini mai clare. O altă caracteristică, „Smart Bit Enhancement”, lucrează pentru a actualiza conținutul de 8 biți la o calitate aproape de 14 biți, eliminând efectiv orice benzi și asigurând o gradație mai fluidă. Nu trebuie să fie umbrită, capacitatea „Ambient Intelligence V2” profită de senzorul RGB Colour încorporat al televizorului. Această caracteristică reglează dinamic setările imaginii în timp real, contracarând influențele atât ale soarelui cât și ale iluminatului interior, garantând o vizualizare optimă indiferent de condițiile ambientale.
Nici nu mai încape vorbă că rezoluția televizorului este 4K și rata de refresh 120Hz. Astea sunt niște specificații la care ne așteptăm de la orice televizor nou high-end cum este acesta, deci includerea lor nu e o surpriză pentru nimeni. Tot în categoria asta se numără și suportul pentru HDR10+ și Dolby Vision, două funcții prezente din plin aici. În plus, Philips au făcut o treabă…