23.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022

Recenzie Amazon Fire TV Omni: funcții utile Alexa, imagine dezamăgitoare


Te-ai aștepta la multe de la primele televizoare auto-marca de la Amazon. După ce a construit o afacere hardware de succes cu dispozitivele sale inteligente Echo și gadgeturile de streaming Fire TV, acum gigantul tehnologic vrea să-și pună numele pe cel mai mare ecran din casa ta. Noua serie Fire TV Omni oferă imagini 4K HDR în mai multe dimensiuni, care încep de la prețuri agresiv de mici: modelul de 50 de inci costă 359,99 USD la momentul acestei recenzii. Doar cele mai mari modele de 65 și 75 de inchi includ Dolby Vision HDR, care, în propriile cuvinte ale Amazon, permite „o experiență mai cinematografică”. Toate televizoarele Omni rulează software-ul Amazon Fire TV și au microfoane încorporate pentru comenzi vocale Alexa fără mâini, chiar și atunci când ecranul este oprit. Există, de asemenea, o serie Fire TV 4 mai ieftină la vânzare acum, dar revizuiesc seria de ultimă generație.

În unele privințe, noul efort al Amazon arată o mare promisiune. Integrarea Alexa este mai completă și mai completă decât ceea ce ați obține folosind un stick Fire TV: pe lângă lansarea aplicațiilor preferate de streaming sau căutarea conținutului cu vocea dvs., puteți comuta și între intrările TV. Și puteți interoga Alexa atunci când afișajul televizorului este complet oprit pentru informații simple precum vremea sau pentru a reda muzică. Omni acceptă, de asemenea, funcții precum Apple AirPlay 2, pe care playerele de streaming de la Amazon încă nu le fac, și puteți conecta o cameră web la portul USB al televizorului pentru apeluri video cu dispozitivele Echo Show chiar acum și Zoom și alte aplicații mai târziu.

Dar primele televizoare Amazon sunt dezamăgitoare în domeniul foarte important al calității imaginii și se situează sub concurența de la TCL, Vizio, Hisense și alți producători de televizoare care joacă în același interval de preț. Nu este nimic în mod inerent teribil în experiența de vizionare pe Fire TV Omni. Dacă ești o persoană ușor de mulțumit, s-ar putea să fii total mulțumit. Dar Amazon a făcut prea multe compromisuri hardware pentru ca eu să recomand noua sa gamă de televizoare persoanelor care doresc cea mai bună imagine pentru banii lor.

Înainte de a merge mai departe, trebuie să remarc că, deși Amazon susține că acestea sunt „televizoare construite de Amazon”, aproape sigur sunt produse de TCL. Există asemănări hardware inconfundabile între ele, de la designul general general până la aspectul portului I/O. Sunt sigur că Amazon a avut o contribuție în produsul final (mai ales în ceea ce privește integrarea Alexa), dar nu se poate nega cine a contractat compania pentru a le produce.

Un LED albastru se aprinde când microfonul este activat.

Modelul de 55 de inchi pe care l-am testat are rame negre, deși există un ornament argintiu mai subțire pe dimensiunile Dolby Vision de 65 și 75 de inchi. Centrat sub rama de jos este un indicator LED pentru matricea de microfoane cu câmp îndepărtat: o lumină albastră se aprinde atunci când este detectat cuvântul de trezire „Alexa” (și veți vedea linia albastră lungă familiară în partea inferioară a ecranului televizorului) . Dacă nu sunteți fan ca televizorul dvs. să aibă microfoane încorporate, le puteți dezactiva apăsând un comutator care se află pe partea inferioară a televizorului. O lumină roșie indică faptul că microfoanele au fost oprite și că sunteți în continuare liber să utilizați comenzile vocale cu telecomanda vocală Alexa în acest scenariu.

1644587825 203 Recenzie Amazon Fire TV Omni functii utile Alexa imagine dezamagitoare

Un LED roșu indică faptul că microfoanele televizorului sunt dezactivate.

În ceea ce privește selecția portului, Omni include trei porturi HDMI 2.0 și un singur port HDMI 2.1 eARC care poate profita de cele mai recente și mai bune bare de sunet. Există, de asemenea, intrare pentru cablu/antenă, ethernet, un port USB 2.0, ieșire audio optic, o mufă pentru căști și un port pentru emițătorul IR pe care Amazon îl include și în cutie. Emițătorul IR poate fi folosit pentru a controla celelalte echipamente home theater și oferă Omni niște capabilități universale foarte rudimentare de la distanță, la fel ca Fire TV Cube.

Similar cu televizoarele existente „Fire TV Edition” de la Toshiba și Insignia, televizoarele Omni de la Amazon rulează software-ul Fire TV al companiei, cu câteva modificări suplimentare pentru intrările TV, setările de imagine și așa mai departe. Dar navigarea generală, răsfoirea conținutului și streamingul se simt la fel ca pe un Fire TV Stick 4K. Toate aplicațiile de streaming majore pe care le-ați dori sunt luate în considerare, chiar dacă interfața continuă să pună un accent mai mare pe conținutul Prime Video decât pe orice altceva. În cele mai multe cazuri, răspunsurile lui Alexa au fost identice cu cele pe care le-am primit pe un dispozitiv de streaming Fire TV. Nu obțineți cu adevărat nicio funcționalitate nouă majoră cu Omni, dar presupunând că nu aveți un difuzor Echo în aceeași cameră, este plăcut să puteți solicita elementele de bază (cum ar fi stingerea unui bec inteligent din apropiere) cu ecranul. oprit. Un alt beneficiu potențial al folosirii acestui televizor este că veți primi noi actualizări de software mult timp în viitor, deși același lucru se poate spune și pentru televizoarele Roku.

1644587825 691 Recenzie Amazon Fire TV Omni functii utile Alexa imagine dezamagitoare

Fire TV Omni are trei porturi HDMI 2.0 și un port HDMI 2.1 eARC.

1644587826 157 Recenzie Amazon Fire TV Omni functii utile Alexa imagine dezamagitoare

Primești telecomanda vocală standard Alexa în cutie.

Când începeți să vizionați filme și emisiuni TV pe Fire TV Omni, devine clar că Amazon s-a mulțumit cu o calitate medie a imaginii. Aceste televizoare folosesc o lumină de fundal LED directă și nu dispun de orice fel de reglare locală care poate produce niveluri de negru mai profunde prin iluminarea și estomparea „zonelor” ecranului, după cum este necesar. Așadar, contrastul de pe televizorul lui Amazon nu corespunde cu ceea ce ați găsi pe ceva precum seria 5 de la TCL sau seria M de la Vizio. Nu este sfârșitul lumii, dar se observă. Sunt dezamăgit de faptul că Amazon a urmat o cale atât de simplă – în special pentru dimensiunile mai mari ale ecranului – iar calitatea imaginii are de suferit. Lăsând deoparte nivelurile de negru, am considerat că performanța generală HDR10 în mai multe filme este respectabilă pentru intervalul de preț al acestui model de 55 de inchi, totuși. Tendințe digitale a fost dezamăgit de nivelurile maxime de luminozitate HDR de pe Omni compatibil cu Dolby Vision. Acesta este un alt domeniu în care este evident că Amazon nu încearcă să eclipseze concurența și, în schimb, se mulțumește cu „accesibil”.

Nu veți juca la 120 Hz cu PS5 sau Xbox Series X pe Fire TV Omni: acesta este un panou de 60 Hz și, de asemenea, îi lipsește o rată de reîmprospătare variabilă. Dar există cel puțin suport pentru modul automat de latență scăzută (ALLM), iar Amazon se descurcă impresionant de bine la reducerea decalajului de intrare atunci când modul de joc este activ. Va funcționa pentru jocuri, dar cu siguranță nu bifează fiecare casetă pe care o caută noii proprietari de console.

1644587826 740 Recenzie Amazon Fire TV Omni functii utile Alexa imagine dezamagitoare

Doar modelele de 65 și 75 de inchi includ Dolby Vision HDR.

La momentul revizuirii, există încă mai multe caracteristici ale Fire TV Omni listate ca „în curând”, cum ar fi suportul AirPlay 2 menționat mai sus și capacitatea de a utiliza difuzoare Echo pentru sunetul home theater. De asemenea, nu a apărut încă o aplicație nativă Zoom.

Descoperirea mea generală după testarea Fire TV Omni este că este un televizor 4K la preț atractiv, cu comenzi vocale convenabile – dar doar o calitate a imaginii atât de asemănătoare. Amazon chiar trebuie să se descurce mai bine la aceste criterii data viitoare. Puteți cumpăra un televizor Roku din seria 6 TCL cu o calitate fantastică a imaginii pentru nu mult mai mult. Google TV rulează pe OLED-uri Sony superbe și acum un televizor TCL de ultimă generație cu Mini LED. Din păcate pentru Amazon, experiența de vizionare a lui Fire TV Omni nu se apropie cu adevărat de niciuna dintre acestea. La sfârșitul zilei, este mai bine să alegi un televizor cu o calitate mai bună a imaginii și să introduci un Fire TV Stick 4K Max dacă preferi platforma de streaming Amazon. Dar, deși aceasta ar putea fi o primă încercare dezamăgitoare la „Amazon TV” pentru tocilari ca mine, nu l-aș numi pe Amazon. Numai prețurile ar putea fi suficiente pentru a vinde unii oameni pe Fire TV Omni. Și dacă compania poate menține prețuri similare și poate crește calitatea imaginii eventualelor televizoare de a doua generație, întregul concept va fi cu atât mai atrăgător. Dacă știm un lucru despre hardware-ul Amazon, este că compania este dispusă să-l îmbunătățească și rapid.

Fotografie de Chris Welch / The VergeSursa: newit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri