31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Românii pe dark web – DIICOT a destructurat un grup infracțional la cererea Statelor Unite

Publicat pe


În decursul zilei de ieri, trupele speciale de la DIICOT au arestat cinci români și i-au dus la audieri, la cererea Statelor Unite ale Americii. Acuzațiile asupra acestora includ instigare la omor, spălare de bani și organizarea unui grup infracțional. Se pare că cei cinci suspecți se ocupau de administrarea unor pagini de internet de pe dark web, iar printre „produsele” comercializate de aceștia se numără și asasinate la comandă.

Suspecții administrau site-uri de tip Onion care pot fi accesate cu browsere specializate, precum Tor Project. Aceștia pretindeau că sunt asasini, iar plățile erau efectuate sub formă de criptomonede. Odată ce plata era realizată, românii își luau tălpășița. Aceste manevre nu sunt deloc neobișnuite pentru junglă numită dark web, unde țepele se țin lanț.

În urmă perchezițiilor, agenții DIICOT au ridicat calculatoare, telefoane și circa 30.000 de lei, iar prejudiciul produs în urma acestei activități infracționale se ridică la aproape jumătate de milion de euro. Grupul infracțional a fost descoperit de reprezentanți ai Homeland Security Investigations – United States of America, care au informat polițiștii din cardrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Hunedoara și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Alba.Sursa: zonait.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri