4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Samsung T9 SSD – o posibilă lansare anul acesta?

Publicat pe


La aproximativ 3 ani de la lansarea SSD-ului T7, se pare că vom avea parte de un nou model portabil: Samsung T9 SSD; acesta este menit să fie un upgrade substanțial față de T7, dacă este să dăm crezare specificațiilor apărute online.

Potrivit TechRadar, mai multe magazine online din afară au listat SSD-ul Samsung T9, mai exact versiunea de 2 TB a acestuia. Printre aceste magazine se numără și retailer-ul francez pc21.fr, care a listat produsul încă din data de 24 august anul acesta. Mai multe dintre aceste magazine afișează MU-PG2T0B ca fiind codul de producător pentru Samsung T9 SSD.

La o scurtă căutare pe Google, după acest cod de producător, descoperim că acesta este unul veridic. Printre rezultatele căutării se află și o pagină a site-ului Samsung, mai exact o pagină de FAQ (Întrebări Frecvente) despre SSD-ul cu codul de produs MU-PG2T0B.

Samsung T9 SSD – performanțe

Microboss, un magazin online australian, a publicat câteva informații despre noul drive, însă acestea au fost șterse la scurt timp după aceea. Potrivit retailer-ului, vorbim despre viteze de scriere și citire de până la 2GB/s. Asta ar însemna că T9 va fi de aproximativ două ori mai rapid decât T7.

Mai mult, prețul pentru modelul T9 va fi cu siguranță mai mic decât cel de lansare al T7. Având în vedere avansul tehnologic și evoluția pieței de SSD-uri din ultimii 3 ani, prețul afișat de pc21.fr (de 256 euro) pare unul corect.

În ceea ce privește data de lansare, deși nu există decât speculații pe această temă, putem spera la o lansare apropiată de Black Friday. Astfel, cei mai răbdători dintre noi ar putea aștepta până la sfârșitul lunii noiembrie 2023. Dacă aveți nevoie de un SSD portabil de top, sunt șanse să puteți achiziționa un T9 în lunile ce urmează la un preț sub 1300 de lei.Sursa: geeki.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri