14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Windows 11 Update – Copilot, AI Paint, Notepad și altele

Publicat pe


Microsoft urmează să lanseze un update important pentru utilizatorii Windows 11 pe 26 septembrie. Acesta va include funcții precum AI Copilot, AI Paint (ați citit bine), dar și îmbunătățiri în ceea ce privește managerul de fișiere File Explorer.

Windows Copilot este asistentul digital pe care Microsoft speră că îl vom folosi, spre deosebire de Cortana, care nu s-a bucurat de cine știe ce succes (fapt pentru care a fost dezactivată). Așa cum ați ghicit, Copilot are la bază inteligența artificială Bing. Mai mult, integrarea pare una mai de bun simț de această dată. Copilot poate fi lansat dintr-un shortcut (scurtătură), deci nu ocupă un sfert din taskbar ca și Cortana. Alternativ, poate fi lansat folosind combinația de taste Win+C. Odată lansat, interfața asistentului digital apare în partea dreaptă, ca sidebar.

Windows 11 Copilot – ce știe să facă?

Copilot poate răspunde la întrebări, așa cum o face și Bing Chat, dar poate și lansa aplicații, modifica setări de sistem, organiza optim ferestrele pe ecran, elimina fundalul din fotografii etc. Pe scurt, este Chat GPT, dar capabil să interacționeze cu PC-ul nostru. Cu un asemenea nivel de integrare, putem spune că Microsoft a scos asul din mânecă. Asta pentru că asistentul rival, Google Bard, este neașteptat de bun, iar ambele au nevoie de cât mai multe date pentru a evolua. Odată cu lansarea Copilot, baza cunoașterii a asistentului digital de la Microsoft va crește cu rapiditate.

File Explorer va beneficia, de asemenea, de îmbunătățiri majore. Interfața va căpăta un design mai modern. Tab-ul Home va include pictograme mari ale fișierelor recomandate (probabil cele frecvent accesate).

Printre celelalte aplicații îmbunătățite se numără:

  • Paint (care acum are layers și suport pentru transparență; noua funcție Cocreator permite editarea fotografiilor cu AI prompts);
  • Photos (care ne permite să punem în evidență anumite elemente din fotografii, cu ajutorul focusului);
  • Snipping Tool (instrumentul de decupare permite extragerea textului din imagini și cenzurarea informațiilor confidențiale. de asemenea, acesta poate face capturi video, oferind suport pentru sunet și microfon);
  • Notepad (va salva automat conținutul tuturor tab-urilor deschise, astfel că nu va mai exista o căsuță-dialog care să ne întrebe dacă dorim să salvăm editările).

Într-un alt update viitor, nu acesta, Microsoft plănuiește să lanseze un nou mixer de sunet, împreună cu suport nativ pentru fișiere RAR, 7-Zip și Dynamic Lighting pentru controlul accesoriilor RGB. Mai mult, Windows promite că ne va da opțiunea dacă să grupăm sau nu ferestrele aplicațiilor din taskbar.Sursa: geeki.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri