14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

X (Twitter) blochează opțiunea pentru raportarea conținutului înșelător

Publicat peDupă reduceri de personal și reduceri de costuri, X (Twitter) dezactivează de facto opțiunea care utilizatorilor să raporteze postările care redau informații înșelătoare, sau de-a dreptul abuzive.

X a renunțat la opțiunea pentru raportarea de informații greșite, discreditând în mod direct promisiunea de a ține la distanță tweet-urile înșelătoare, precum și orice formă de conținut care contravine regulilor platformei de micro blogging.

Potrivit unei scrisori deschise publicată de grupul de cercetare Reset.Tech Australia, utilizatorii din țările în care această funcție a fost eliminată nu mai pot semnala tweet-uri înșelătoare despre alegeri, ceea ce ar putea duce la răspândirea mai multă dezinformare în perioada premergătoare viitorului referendum din Australia.

Facilitatea a fost introdusă pentru prima dată în 2021 în Statele Unite, Australia și Coreea de Sud, unde utilizatorii au putut raporta tweet-uri pe care le considerau înșelătoare. Personalul Twitter (în formula de atunci) analiza tweet-urile semnalate, împreună cu alte metode de raportare a abuzurilor sau a discursului instigator la ură.

Momentan, dispariția opțiunilor pentru raportarea conținutului înșelător este raportată în mod sporadic, doar pentru unii utilizatori australieni, compania controlată de Elon Musk părând că ”testează apele” în pregătirea unor schimbări mai ample în ce privește gestionarea conținutului neconform.

Musk a criticat în mod public politicile Twitter de moderare a conținutului, susținând favorizarea libertății  de exprimare, chiar dacă asta implică răspândirea mai multor dezinformări decât ari fi fost posibil sub alte circumstanțe.

Sursa: www.go4it.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri