12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Cod galben de furtuni pentru mai mult de jumătate din țară. Harta județelor vizate

Publicat pe


Un cod galben a fost emis pentru miercuri, între orele 10:00-21:00, pentru zone montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Iar un cod galben de caniculă a fost emis pentru miercuri, joi, vineri și sâmbătă, pentru Moldova, Dobrogea și Muntenia.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19-21 de grade.

Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18-21 de grade.

Prognoză specială pentru București

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 32-35 de grade, iar cele minime de 18-20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri