18.1 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Vremea azi, 22 septembrie. Se înregistrează temperaturi scăzute și înnorări şi ploi în vest

Publicat pe


Maximele pleacă de la 10…11 grade în depresiuni şi se opresc la 19…20 de grade în sudul României.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă însorită în prima parte a zilei, însă mai apoi se adună norii şi o să vină o aversă, două. Vântul are unele intensificări, iar temperaturile rămân modeste şi se opresc la 19…20 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem o zi de rece, cu soare, vânt activă, dar şi câteva serii de averse zgomotoase după-amiază şi seara. Ploile vin pe spaţii mici, iar maximele se menţin la valorile de ieri şi vor fi cel mult 18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina,
atmosfera se menţine închisă toată ziua. O să vină câteva reprize de ploi slabe, se intensifică şi vântul, iar temperaturile, mult mai scăzute decât ar fi normal, se opresc la 15 grade.

Citește și

ninsoare
Vremea azi, 20 septembrie. Temperaturile scad, iar la munte ninge

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş urmează încă o zi mohorâtă şi rece. O să plouă trecător şi nu vor fi mai mult de 15 grade în zona Satu Mare. La noapte continuă să plouă, iar în Maramureş se va forma ceaţa.

Foarte frig va fi şi în ţinuturile vestice. La amiază se vor înregistra doar 16 grade, cerul rămâne acoperit de nori şi o să plouă mai ales pe timpul zilei. La noapte norii se mai risipesc, dar se lasă ceaţă.

Şi în Transilvania avem vreme tare neplăcută, înnorări persistente, ploi, dar şi ninsori şi lapoviţă la altitudini de peste 1600 de metri. Maximele se opresc la 15 grade în zona Alba Iulia. Mai vin ceva ploi şi pe timpul nopţii, iar în depresiuni sunt condiţii de brumă.

În Oltenia găsim vreme schimbătoare, cu scurte momente însorite şi câteva averse trecătoare mai târziu. În zonele înalte de munte ninge sau cade lapoviţă, iar maximele se opresc la 19…20 de grade.

Şi în sudul ţării vor fi perioade cu soare, dar în a doua parte a zilei vin şi câteva reprize de ploaie, îndeosebi în zonele mai înalte. Maximele se menţin la valorile de miercrui şi nu vor trece de 20 de grade, prin Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti soarele se arată trecător şi rămânem tot cu vremea rece. Vor fi cel mult 19 grade, din când în când se porneşte şi vântul, iar după-amiază o să vină câteva averse slabe, cu tunete şi fulgere. La noapte vor fi 9 grade în centru şi 7 grade în cartierele de la marginea oraşului.

Vremea la Munte

 

La munte cerul rămâne acoperit pe tot parcursul zilei. Va fi în continuare foarte frig şi o să plouă trecător în majoritatea masivelor. Vântul agită atmosfera la altitudini mari, pe unde o să ningă sau o să cadă lapoviţă.

 

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri