11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024

Serialul American Horror Story – ultimele episoade din sezonul 12, în curând pe streaming

Publicat pe

Unul dintre cele mai efervescente și mai populare seriale din ultimii ani, American Horror Story, ajunge în acest an la sezonul cu numărul 12. Serialul este celebru pentru abordarea unor tematici diverse din sfera thriller – horror, nefiind recomandat celor sensibili la scene înfricoșătoare.

Se poate spune că fiecare sezon abordează răul în diverse forme, atât în ceea ce privește acțiunile diabolice ale unor oameni, cât și prin apariția unor forțe paranormale. Evident, serialul este destinat doar publicului cu vârsta de cel puțin 18 ani. În România, American Horror Story poate fi vizionat pe platforma de streaming video online Disney+.

Actori de top, în frunte cu Evan Peters

American Horror Story aduce în prim-plan actori de top de la Hollywood, printre care Evan Peters, Sarah Paulson, Emma Roberts, Jessica Lange, Taissa Farmiga, Lily Rabe, Cuba Gooding, Jr. și Kathy Bates. Apare de asemenea actorul Charles Melton, cunoscut publicului dintr-un alt serial de mare succes pe streaming – Riverdale, disponibil pe platforma Netflix. Pot fi remarcați și invitați speciali – vedetele Lady Gaga (cu rol principal în sezonul 5) și Kim Kardashian (în noul sezon, cel cu numărul 12).

Creat și produs de Ryan Murphy și Brad Falchuk, serialul este descris ca o antologie, astfel că fiecare sezon reprezintă o mini-serie independentă, având noi personaje, un decor nou, o poveste nouă. De la un sezon la altul, mulți actori sunt distribuiți din nou, în roluri diferite. Ocazional sunt create mici legături subtile între sezoane, când acțiunea se împletește în anumite momente nesemnificative.

Cel mai des apare în American Horror Story actorul american Evan Peters, care interpretează roluri foarte diferite precum James March (în sezonul intitulat Hotel), Jimmy Darling (în Freak Show), Austin Sommers (în Double Feature: Red Tide), Kai Anderson (în Cult), Kyle Spencer (în Coven), Kit Walker (în Asylum). Frecvent are rol de fantomă, întorcându-se în lumea celor vii în circumstanțe speciale.

Abordare inedită cu privire la vampiri

Există în cadrul serialului multe alte personaje cu puteri paranormale, demne de scenarii de fantezie, horror sau SF: vrăjitoare, demoni, ființe extraterestre, vampiri. În ceea ce privește apariția acestora din urmă, se poate remarca în sezonul 5, la Hotel Cortez, existența unor vampiri care nu îndeplinesc tocmai criteriile clasice.

Ei sunt prezentați cu o explicație oarecum științifică – un virus care oprește corpul din evoluție, scăzând temperatura corporală și solicitând nevoia de hrană sub formă de sânge, uman sau nu numai. Lipsesc alte elemente ale mitului vampirului – de exemplu aceste ființe nu sunt ucise de lumina solară sau de usturoi și pot muri dacă organele vitale le sunt afectate, aproape ca în cazul oamenilor normali.

În acest context ne putem aminti de o altă abordare originală a vampirilor: în anul 2018, în România s-a lansat Vlad Cazino, primul cazino online 100% autohton, cu brand inspirat din legendele vampirilor din Transilvania. Vlăduț, vampirul prietenos anexat mărcii de cazino online, este ilustrat printr-o reinterpretare a conceptului – în loc de a fi înfricoșător, este aliatul distracției și „își înfige colții” doar în divertisment de calitate.

Când se lansează ultimele episoade din sezonul 12

Cel de-al 12-lea sezon al seriei americane de groază American Horror Story, intitulat Delicate, este bazat pe cartea lui Danielle Valentine, Delicate Condition, fiind primul sezon inspirat de un roman, în loc să aibă un scenariu complet original. Acest sezon a fost programat să fie lansat în două părți, însă nu intenționat. Întârzierea a fost cauzată de grevele de la Hollywood de anul trecut, care au oprit producția după filmarea primelor episoade.

Prima parte a American Horror Story: Delicate a prezentat-o pe Anna (Emma Roberts). Odată ce rămâne însărcinată, începe să suspecteze că există o conspirație în jurul ei. Conform celor mai recente date, a doua parte a sezonului va fi lansată începând cu data de 3 aprilie 2024.

Fiecare episod va fi însă oferit publicului într-un ritm săptămânal, așa cum se mai întâmplă pe streaming în cazul unor seriale difuzate în SUA în paralel și pe posturi de televiziune sau care pur și simplu sunt intens așteptate de public. Printre exemple: Poker Face, Riverdale, Young Sheldon.

Mai multe stiri

Ultimele Stiri