16.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024

Ministerul Educației le recomandă elevilor de clasa a XII-a să se pregătească pentru BAC cu teste de antrenament și să urmărească lecțiile Teleșcoala

Publicat pe


În analiza pe itemi după simularea examenului de Bacalaureat, Ministerul Educației le recomandă elevilor ca acțiuni remediale să urmărească lecțiile Teleșcoala și să exerseze pe teste de antrenament din anii trecuți, la aproape toate disciplinele. Amintim, instituția condusă de Ligia Deca a lasat de înțeles că subiectele de Bacalaureat, din vară, vor fi dintre cele la care tinerii au știut să răspundă la simulare. La simularea Bacalaureatului 2024, aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română, iar la matematică sau istorie 35% nu au luat peste 5, potrivit primelor rezultate anunțate de Minister.
  • Într-un interviu din luna mai 2021, psiholog și fost ministru al Educației, Mircea Miclea avertiza că “excesul de teste de antrenament determină învățarea nu pentru înțelegere, ci pentru test. Asta înseamnă că învățarea devine superficială”.
  • Recent, șefa ISJ Buzău Ministerul Educaţiei “nu…



Sursa: www.edupedu.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri