21.4 C
București
luni, 20 mai 2024

“Carne de tun”: Asalturile neîncetate ale Rusiei epuizează forțele ucrainene, care sunt în inferioritate numerică și de armament (reportaj CNN)

Publicat pe


Situat pe linia frontului, micul oraș Avdiivka a devenit epicentrul războiului din Ucraina. Aflat încă în mâinile ucrainenilor, este înconjurat pe trei laturi de trupe și tunuri rusești. Măcinat de atacurile rușilor, orașul în sine este de nerecunoscut, arată un reportaj CNN realizat pe linia frontului.

Carcase de beton marchează ceea ce au fost cândva cele mai înalte clădiri ale orașului. Crucea din vârful bisericii din oraș, îndoită de o explozie, arată acuzator spre liniile rusești.

În mijlocul ruinelor, trupele rusești și ucrainene se ciocnesc, pradă dronelor și loviturilor de tancuri. Victimele sunt numeroase de ambele părți, dar mai ales în rândul atacatorilor ruși, care au aruncat val după val uman împotriva apărătorilor înrădăcinați.

„Asalturi de carne de tun”, așa a descris un lunetist ucrainean, „Bess”, aceste atacuri. Indicativul său de apel înseamnă demon în ucraineană, iar scena pe care o…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri