18 C
București
marți, 7 mai 2024

Casa Albă consideră normale PROTESTELE față de conflictul din Gaza /Abordarea politică depinde de acțiunile Israelului și de interesele SUA

Publicat pe


Președinția SUA consideră că protestele din campusurile universitare față de ofensiva israeliană în Fâșia Gaza sunt un semnal specific unei democrații puternice, condamnând însă acțiunile de instigare la ură și antisemitismul și subliniind că linia politică a Washingtonului ține cont de acțiunile Israelului și de interesele poporului american.

Întrebat, într-un interviu acordat postului MSNBC, despre extinderea protestelor în universitățile din SUA, Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională al președintelui Joe Biden, a declarat că manifestațiile pașnice sunt normale.

”Am văzut clipul cu secretarul de Stat Antony Blinken vorbind în China, când i s-a adresat o întrebare într-o țară în care nu ți se permite să protestezi, l-au întrebat ce crede despre protestele din SUA. Răspunsul său a fost că este consolidată democrația americană”, a afirmat Jake Sullivan.

”Sunt tineri care arată public ce simt despre…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri