10.6 C
București
vineri, 10 mai 2024

Cintezele expuse la zgomotul din trafic chiar și înainte de eclozare suferă probleme grave de sănătate și reproducere pe tot parcursul vieții (studiu)

Publicat pe


Vacarmul vieții moderne poate da serios peste cap animalele. Zgomotul traficului poate îneca apelurile de împerechere, poate crește nivelul hormonilor de stres și chiar poate crește mortalitatea. Acum, noi cercetări sugerează că unele animale pot fi afectate de acest zgomot chiar înainte de a-l putea auzi, scrie Science News.

Unele păsări care au fost expuse la zgomotul din traficul cotidian la începutul vieții, chiar și înainte de a fi eclozat, pot suferi probleme semnificative de sănătate și de reproducere pe tot parcursul vieții, au descoperit cercetătorii într-un nou studiu publicat vineri în revista Science. Oamenii de știință spun că aceste daune provin din expunerea directă la zgomotul în sine, sugerând că poluarea fonică reprezintă o amenințare mai răspândită decât se credea anterior.

„Am fost foarte surprinși”, spune Mylene Mariette, ecologistă comportamentală la Universitatea Deakin din Geelong, Australia. „Nu doar…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri