14.5 C
București
joi, 9 mai 2024

În peste 40% din legumele românești sunt urme de pesticide. Mărarul, salata și roșiile, cele mai tratate. Le mai consumăm sau nu?

Publicat pe


Mărarul, salata și roșiile sunt cele mai tratate legume, arată raportul. Care este cea mai sănătoasă decizie pentru noi, în aceste condiții, le mai consumăm sau nu? Specialiștii în nutriție spun că lipsa legumelor din alimentație poate fi mai nocivă decât consumul unor legume cu urme de pesticidele.

Categoric, riscurile sunt mai mici pentru sănătatea noastră dacă mâncăm legume cu urme de pesticide decât dacă nu mâncăm legume deloc. Fără legume, ne privăm de un aport esențial de vitamine, de minerale, de antioxidanți și fibre care asigură sănătatea digestivă și cardiovasculară”, explică Alexandra Alexandru, specialist în dietetică și nutriție la clinica Medikali din București.

Pesticidele sunt foarte periculoase dacă sunt în aport constant, pe termen lung – atunci, apare riscul dezvoltării unor afecțiuni grave: cancere, boli neurodegenerative. Cei mai expuși par a fi vegetarienii, care consumă cantități mari de…



Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri