21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Masa de Paște, în câteva cifre: Cum stăm la consumul și producția de carne de oaie, ouă și vin?

Publicat pe


Un român consumă lunar, în medie, 0,12 kg de carne de oaie și capră, 15 ouă și mai puțin de un litru de vin, arată datele sintetizate de Institutul Național de Statistică. Cum stăm cu producția? Economedia vă prezintă câteva statistici relevante pentru masa de Paște.

Un român consumă lunar, în medie, 0,12 kg de carne de oaie și capră, 15 ouă și 0,86 litri de vin, arată datele sintetizate de Institutul Național de Statistică.

 

De menționat, în acest context, că, potrivit unui raport Eurostat, România este una dintre țările cu cel mai mare număr de găini ouătoare din Uniunea Europeană În 2022, România deținea peste 38,7 milioane de găini ouătoare, clasându-se, astfel, pe locul al patrulea, după Franța, Spania și Germania, conform raportului Eurostat.

În ceea ce privește producţia de carne de ovine şi caprine din România, cele mai recente date INS arată că în februarie s-a înregistrat o scădere cu aproape 12% față de luna…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri