15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024

Orașele inteligente, soluția pentru multe dintre problemele actuale | Interviu exclusiv cu cercetătorul Kendall Giles: ”Transportul va fi silenţios şi nu va polua mediul”

Publicat pe


Peste jumătate din populația lumii trăiește în orașe, iar în următorii 20 de ani procentul va ajunge la 68%, potrivit ONU. Ceea ce înseamnă zone din ce în ce mai mari suprapopulate, consumatoare de energie, poluatoare şi, dacă nu sunt luate măsuri, din ce în ce mai toxice. Aşa că acum preocuparea specialiştilor se îndreaptă spre construirea unor oraşe cât mai sustenabile, care să ofere o calitate a vieţii celor care locuiesc acolo, dar să şi protejeze mediul.

Kendall Giles, unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători în domeniu, a explicat într-un interviu pentru News Hour with CNN cum va ajuta inteligenţa artificială la construirea şi adaptarea acestor oraşe şi cum va arăta viaţa unui om obişnuit peste doar 20 de ani.

”Aceste tehnologii vor fi disponibilie şi accesibile mai repede în unele zone decât în altele. Sper că în viitor, în marile orașe, pentru că, dacă avem sustenabilitate, mai mulți oameni vor dori să vină în aceste…



Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri