10.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024

Pensionarii, persoanele care au o condamnare definitivă și cele care nu au finalizat cel puțin opt clase de învățământ nu vor mai putea fi asistenți maternali – proiect

Publicat pe


Persoanele care nu au finalizat cel puţin opt clase din învăţământul gimnazial, au condamnări definitive sau se află la vârsta pensionării nu vor mai putea fi asistenţi maternali, transmite București FM.

Acest lucru este prevăzut într-un proiect de hotărâre pus în dezbatere publică de Ministerul Familiei.
În expunerea de motive se subliniază că, în prezent, reţeaua de asistenţă maternală este îmbătrânită şi are un nivel scăzut de educaţie, experienţă şi calificare.

Nu vor mai fi asistenţi maternali pensionarii, cei care au condamnare definitivă sau locuiesc cu persoane aflate în această situaţie, au istoric de violenţă în familie, suferă de boli transmisibile sau psihice, ori sunt dependenţi de alcool şi droguri.

În plus, asistentul maternal nu va primi în plasament un copil dacă diferenţa de vârstă este mai mică de 18 ani sau depăşeşte 47 de ani şi va fi evaluat înainte de un psiholog şi de un asistent…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri