16.7 C
București
joi, 9 mai 2024

Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusă chiar de un fost gratargiu:”Este cel mai important secret”

Publicat pe



 

 

„Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa. Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe gheata (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa cilindrii de mititei. Inainte de a fi asezati pe gratar se curata bine gratarul incins, cu o bucatica de seu de oaie.

Cateva secrete vizavi de mici: 1. Gustul specific al micilor de la mama lor este dat de usturoi, seul si carnea de oaie!!! (in amestec cu cel de…



Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri