Gospodinele muncesc din greu pentru masa de Paște, iar pasca este cea mai importantă, ea semnificând sacrificiul christic. Cu câteva zile înainte de Învierea Domnului, venim în ajutorul tău cu o rețetă delicioasă de pască poloneză.
Pasca poloneză a cucerit mii de gospodine datorită gustului unic și a modului ușor de preparare. Se gătește cu blat de cacao, conține cremă de brânză și o glazură de ciocolată. A devenit atât de populară, încât uneori este gătită și în alte perioade ale anului, ca o prăjitură.
Rețetă pască poloneză, un adevărat deliciu
Pentru blat ai nevoie de:
- 1-2 pahar de lapte dulce
- 1 pahar de făină de grîu
- 1-2 pahar de zahăr pudră
- 1 ou
- 100 de grame de unt sau margarină
- 3 linguri de caco
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat
Pentru crema de brânză ai nevoie de:
- 500 de grame de brânză de vaci
- 2 ouă
- 1 pahar de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilar
- 1 lingură de făină
- 50 de grame de stafide