Faţă de usturoiul uscat, cel verde, de primăvară, nu ne protejează numai de anumite boli, ci ajută şi la detoxificarea organismului. Fitohormonii pe care îi conţine sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele fragede. Aceştia acţionează asupra receptorilor din ţesuturi şi din glande, ajutând în acest fel la curăţarea organismului.
Milioane de euro pentru cultivatorii de usturoi şi tomate. Detalii despre Programul Tomata 2024
Usturoiul verde este recunoscut pentru proprietăţile sale curative, fiind considerat în unele bucătării drept regele condimentelor. În compoziţia acestuia se regăsesc o serie de vitamine (A1, B1, B2 şi C), substanţe minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar şi anumite substanţe anticancerigene. Spre deosebire de căţeii de usturoi, care au şi ei diverse proprietăţi curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin…