12.9 C
București
vineri, 17 mai 2024

Cum recunoști tipurile de jucători de la masa de Poker?

Publicat pe

Când începi să joci poker online, vrei să înveți cât mai multe despre cum să joci corect și cum să joci împotriva diferitelor tipuri de jucători. Și pe bună dreptate – jocul de Poker este printre puținele jocuri din ofertele cazinourilor unde rezultatul final ține de mult mai mult decât doar noroc. Dar hai să vedem cum putem identifica diferitele tipuri de jucători de poker, astfel încât să ne putem planifica strategia și poate chiar să dezvoltăm propriul stil de joc.

Chiar dacă ai o mână bună, cunoașterea modului în care joacă adversarii tăi te-ar putea ajuta să alegi dacă să dai call sau să te retragi. Jucătorii de poker sunt împărțiți în grupuri în funcție de modul în care joacă. În mod fundamental, stilul lor de joc este clasificat ca fiind strâns sau lejer. În funcție de faza în care vă aflați într-o mână, diferitele tipuri de jucători pot acționa în moduri diferite.

Fiecare jucător are o abordare de joc unică. Unora le place să riște și să se bucure de adrenalina momentului, în timp ce alții preferă să nu riște și să aștepte cu răbdare o mână puternică. Unii jucători, de multe ori cei cu o expertiză mai vastă, ar blufa pentru a-și înșela adversarii, făcându-i să creadă că au o mână mai bună decât cea pe care o au de fapt. Cu toate acestea, blufatul nu este pentru toată lumea.

Atunci când un jucător are o mână foarte puternică sau slabă, comportamentul lor natural de pariere iese în evidență. Acest lucru este considerabil de greu de urmărit pentru a decide ce stil să acordați unui jucător, însă este totuși realizabil.

Principalele tipuri de jucători la Poker

În primul rând, trebuie să știți că jocul de poker clasic din cazinouri și cel online sunt destul de asemănătoare, cu mențiunea că cel mai probabil veți juca împotriva unor persoane mai diverse online, așa că a fi capabil să identificați stilul lor de joc ar trebui să vă ajute să determinați cum să jucați împotriva lor. De asemenea diferența este și că la varianta online puteți avea parte de un bonus la verificarea contului care nu se întâmplă dacă mergeți fizic la o masă.

În primul rând ar trebui să urmărești modul în care adversarul tău își folosește mâinile pre-flop. Practic cum se comportă cu primele două cărți primite. Se consideră că un jucător care joacă un număr mare de mâini de deschidere joacă mai liber/lejer decât cineva care se retrage rapid înainte de flop și joacă doar un număr mic de cărți. Cel din urmă intră în categoria de joc strâmtorat sau strâns.

Jucătorul agresiv dar strâns

Un jucător care joacă o selecție mică de mâini de început înainte de flop și apoi adoptă o abordare agresivă după flop se spune că este strâns-agresiv. Un jucător de poker avansat ar trebui să se străduiască să joace în acest mod. Strategia pe care o putem aborda după flop devine semnificativ mai dificilă atunci când jucăm un număr excesiv de mâini pre-flop.

De asemenea, atât timp cât este abordat cu moderație, pokerul agresiv este, o tehnică mai profitabilă decât varianta pasivă de joc. Cei mai greu de înfruntat de către ceilalți jucători sunt jucătorii agresivi.

Un joc agresiv după ce s-a văzut flopul va fi jucat de un jucător strâns-agresiv, care este foarte pretențios cu privire la cărțile de deschidere pe care le joacă. Acesta aproape niciodată nu dă check sau call la mutarea făcută de adversar atunci când joacă o mână. În schimb, aceștia pariază și măresc mizele în mod regulat. Cei mai de succes jucători de poker au tendința de a alege strategia aceasta, deoarece este considerată cea mai profitabilă, dar și printre cele mai enervante.

Jucătorul agresiv dar libertin

Cu excepția faptului că intră în aproape toate mâinile înainte de flop, un jucător larg-agresiv joacă exact la fel ca un jucător strâmt-agresiv.

Folosind această tactică sau identificând pe cineva care o folosește, înseamnă că persoana respectivă își asumă niște riscuri mult mai mari și este foarte probabil să aibă erori grave. Avantajul acestui lucru este că va pune presiune asupra rivalilor tăi să facă și ei multe erori.

Mulți experți de top folosesc această abordare; dar, dacă vrei să-i imiți, fii conștient de riscuri.

Veți recunoaște acest tip de jucător printre profesioniști ca fiind cei care rareori dau un call atunci când alți jucători fac raise. Aceștia vor da re-raise la acțiunea adversarului. Jucătorii experimentați folosesc această tactică pentru a câștiga bani, fie blufând și făcându-și adversarii să renunțe, fie asumându-și mai multe riscuri cu mâinile lor.

Jucătorul strâns-pasiv

O să o spunem din start – Jocul strâns-pasiv nu este chiar o strategie recomandată. A fi energic și proactiv este ceea ce distinge o abordare agresivă de un stil pasiv. Spre deosebire de jocul pasiv, jocul agresiv va câștiga frecvent poturi chiar și cu a doua cea mai bună mână, pentru că va blufa. Jucătorul strâns-pasiv nu va putea să facă acest lucru, iar dacă va încerca, va fi prins.

Pentru a reuși în poker, trebuie să vă străduiți să vă învingeți adversarii cu cărți slabe chiar și atunci când sunteți conștient că sunt slabe.

Un jucător strâns-pasiv este un jucător care se bagă rareori pre-flop și, de asemenea, tinde să nu parieze sau să dea raise în timpul jocului. De aceea, un astfel de jucător nu va juca mai bine de jumătate din meci, dar atunci când o face, poți fi aproape sigur că deține o mână puternică și nu blufează în legătură cu aceasta.

Jucătorul liber-pasiv?

Indiferent de cât de puternic este, acest tip de jucător joacă multe mâini în speranța de a câștiga sau de a se distra. Aceștia rareori măresc pariul, dar fac frecvent call în timp ce așteaptă cărți mai bune, ceea ce le aduce porecla de „aparate de call”.

Preferați să jucați împotriva adversarilor de genul acesta deoarece aceștia fac frecvent gafe atunci când încearcă să câștige cu cărți mai slabe. Potrivit experților, începătorii se încadrează adesea în acest grup și sunt ușor de identificat, deoarece joacă majoritatea mâinilor de deschidere doar pentru a vedea primele cărți și rareori se retrag după flop.

Ce stil de joc este cel mai bun?

Varietatea de jucători de poker face ca jocul de poker să aibă magia lui. În funcție de personalitatea lor, jucătorii au tendința de a dezvolta un anumit stil, dar este posibil să îl modifice odată ce îl identifică, câștigă experiență și pot depune efort în direcția asta.

Jucătorii care joacă agresiv ar trebui să beneficieze cel mai mult de pe urma meciurilor de poker, deoarece nu le este teamă să parieze, să ridice miza sau să blufeze. Datorită faptului că jucătorii pasivi sunt pretențioși cu mâinile lor și concentrați pe creșterea câștigurilor, se spune că stilul agresiv va învinge mereu cel pasiv.

Mai multe stiri

Ultimele Stiri