18.7 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Ține aproape aceste 5 animale pentru noroc

Publicat pe

Se spune că norocul îl ai sau ți-l faci. În definitiv, foarte multe dintre lucrurile pe care le experimentăm în viață sunt suma unor decizii luate conștient sau nu, așa că este de la sine înțeles că orice decizie ar trebui să fie rațional luată. Sigur, sunt și momente când alegem să ne agățăm de diverse artificii de gândire, cu care ne păcălim că ar putea să ne ajute.

Așa ajungem să credem în superstiții și în lucruri mai puțin științifice, mai ales când căutam să avem succes, să ne îmbunătățim situația actuală sau pur și simplu când vrem o schimbare în bine. Că sunt dovedite sau nu, nici nu mai contează, că există superstiții pe care le accepți ca atare, doar crezând că îți aduc noroc, fără să mai conteze prea mult alte detalii. Iar cel mai bine astfel de considerente funcționează când este vorba despre starea psihică, despre moral, că ți se oferă un impuls mai mare de a crede că lucrurile se pot schimba – cam ce se întâmplă când participi lajocuri cu bani și îți spui că ai făcut doar cele mai bune alegere, sperând la câștiguri.

Dar, ca să nu ne mai lungim, iată mai jos câteva dintre cele mai importante simboluri care ar putea să te avantajeze, dacă ești de părere că unele lucruri îți pot schimba soarta. Ne-am orientat doar către animale și exemplificăm mai jos ce reprezintă fiecare și de ce ar putea să fie un talisman pentru cei mai încrezători jucători.

Iepurele

Indiferent despre ce rasă de iepure vorbim, că este unul sălbatic sau domestic, iepurele a fost deseori reprezentat în diverse culturi și mitologii ca fiind aducător de noroc, fiindu-i asociate doar semnificații pozitive în multiple popoare. Prin asociere, această vietate drăgălașă este văzut ca fiind ceva prosper, pentru că simbolizează reînnoirea vieții, fiind totodată și o sugestie a modului inteligent cum te poți descurca în viață – știe cum să dispară și să apară la nevoie.

Se pare că este și de bun augur să repeți în prima zi a lunii, de trei ori cuvântul “iepure”, atrăgând norocul de partea ta pe tot parcursul lunii. Altfel, dacă nu vrei să te complici, ai putea foarte bine să te limitezi să cumperi un talisman care îl reprezintă, inducând astfel ideea de bogăție și crezând că astfel atragi bunăstarea de partea ta – se crede că cel mai bine ar funcționa piciorul drept al energicului pitic.

Delfinul

În foarte multe civilizații, dintr-un motiv sau altul, delfinul a fost catalogat drept regele mării, această titulatură fiindu-i acreditată și pentru că posedă valori pentru prietenie, inteligență, curiozitate, echilibru și putere. Bunăstarea ar fi o altă virtute a acestui animal, ca de altfel fiind considerat și un salvator al celor la nevoie.

Grecii antici au mers și mai departe și-au spus despre delfin că ar reprezenta două principii total opuse, Yin și Yang, explicație oferită prin faptul că ar aparține a două lumi concomitent. Lucrurile se repetă și în prezent în țări precum Turcia, Egipt, Italia și SUA, unde încă sunt indivizi care cred despre delfin că le-ar aduce noroc, că îi protejează. Nu este de mirare, deci, că ai putea vedea un simbol al delfinului în foarte multe cazinouri, sub diverse reprezentări.

Greierele

Unul dintre simbolurile chinezești sau japoneze ale norocului, greierele reprezintă succesul, dar și bunăstarea casei și a unei familii, vorbind aici despre un crez care datează din vremuri preistorice, când cântecul său încânta oamenii ce trăiau în armonie cu natura.

Pe lângă faptul că ar simboliza noroc, prin asocierea faptului că s-a adaptat la viața nocturnă, iar cei verzi și maro, cei mai răspândiți, ar aduce speranță și fericire, doar prin formă și înfățișarea lor. Gamblerii și nu numai, se agață de ideea de prosperitate, de la un greiere, purtându-l ca o amuletă.

Elefantul

Impunător prin prezența sa, dar deloc înspăimântător în ciuda aspectului său solid – elefantul este un adevărat colos superb, care îți poate atrage norocul de partea ta. Prin faptul că se impune ca fiind un animal puternic, în contrast cu personalitate delicată, elefantul se remarcă prin măreția și prin modul cum protejează, prin simbolizarea fertilizării și a iubirii.

Un pandantiv cu elefant ar putea aduce protecție a averii, dar și stabilitate în ceea ce privește echilibrul dintre viața privată și pe cea personală – animalele ar fi și printre cele mai înțelepte din regnul animal.

Concluzie

Cu siguranță că lista s-ar putea extinde, pentru că mai sunt o mulțime de alte animale care ar putea aduce norocul în viața ta, atât timp cât alegi să crezi că acest lucru este posibil. Sigur, nu am recomanda să vânezi mituri exagerate, cum ar fi peștișorul de aur sau reprezentanții fantastice cum ar fi dragonul, unicornul, pasărea Phoenix.

Dar cele menționate anterior au avantajul că și-au păstrat interesul, în rândul lumii, secole la rând, prin modul cum ar putea atrage norocul. Altele demne de menționat ar mai fi: broasca, calul, porcul, tigrul, gărgărița, fiecare cu explicații dintre cele mai complexe. Credem că indiferent de lucrurile în care crezi asta ar trebui să fie cu implicare totală. Iar în timp rezultatele se vor vedea – dar cel mai important este să crezi în propria persoană, înainte de orice.

Mai multe stiri

Ultimele Stiri