14 C
București
marți, 30 aprilie 2024

Ce trucuri pot ajuta ardeii să crească mari, dulci și cărnoși? Care sunt și cele mai frecvente boli care pot apărea la această plantă

Publicat pe



Ardeiul este una dintre cele mai utilizate legume de români, fiind nelipsit din gospodării. Când vine vorba de plantarea lor, există trucuri prin care aceștia pot crește mari, dulci și cărnoși.

Cum trebuie îngrijiți ardeii în grădină

Unul dintre cele mai importante aspecte este udarea ardeilor. Această plantă iubește umiditatea, dar nu trebuie inundată cu apă, deoarece poate perturba creșterea ei. Prin urmare, ar trebui să fie udată o dată pe săptămână cu apă călduță.

În ceea ce privește fertilizarea răsadurilor de ardei, azotul, potasiul și fosforul sunt variantele cele mai benefice, deoarece activează creșterea lor, întăresc rădăcinile și cresc imunitatea plantelor.

Pentru a asigura creșterea și sănătatea plantelor sunt necesare două fertilizări. Prima fertilizare poate fi realizată cu produse precum Albit și Turbo Root. Albit ajută planta să preia nutrienții necesari și să se dezvolte corespunzător, în timp ce Turbo…



Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri