18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”

Publicat pe


Insulele Baleare FOTO Pixabay

Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând autorităţile să încerce să concilieze bunăstarea locuitorilor cu un sector economic crucial, transmite AFP.

Insulele Canare nu mai pot”, sub acest slogan a fost lansat un apel la un protest ce ar urma să aibă loc sâmbătă în insulele din acest arhipelag situat în nord-vestul Africii, foarte vizitat pentru că este tot timpul însorit. Obiectivul protestului: oprirea construirii a două complexe hoteliere la Tenerife, principala insulă din arhipelag, şi o luare în calcul mai bună a locuitorilor şi mediului în contextul exploziei incontrolabile a turismului.

”Insulele noastre sunt o comoară care trebuie apărată” susţine organizaţia Canarias se agota (Insulele Canare se epuizează n.r.) aflată la originea mişcării de proteste,…



Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri